У Держприкордонслужбі знають як повернути контроль над кордоном з РФ

У Держприкордонслужбі знають як повернути контроль над кордоном з РФ
Державна прикордонна служба та ОБСЄ разом розробили покроковий план повернення контролю над кордоном із Росією в разі виконання Мінських угод, заявив голова прикордонного відомства України Віктор Назаренко.

Повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Такий план справді є. Ми не приховуємо, що він існує. Це ж наша мета – повернути контроль над кордоном. Україна сьогодні не контролює 409,3 км держкордону", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами В.Назаренка, це ідея президента України Петра Порошенка, яка полягає в тому, що існує можливість залучити поліцейську місію ОБСЄ і поетапно, на підставі Мінських угод, вийти на контроль ділянки кордону з РФ, яка наразі не контролюється.

"На першому етапі йдеться про забезпечення контролю силами збройної поліцейської місії ОБСЄ, створення демілітаризованої зони вздовж кордону, у якої б були тільки представники ОБСЄ і ті, хто виконує ці завдання, встановлення та використання сучасних технічних засобів, починаючи від відеоспостереження і закінчуючи використанням безпілотників", - пояснив голова Держмитслужби.

Крім того, за його словами, йдеться про визначення місць перетину кордону, забезпечення відповідного рівня громадського порядку в тих регіонах і після цього – про перехід на новий етап із поступовим переданням цієї ділянки держкордону під контроль України.

"Такий варіант є, і він цілком реальний. Якщо буде воля передусім з боку Росії, то Україна готова разом з місією ОБСЄ відновити контроль над кордоном. Це дасть можливість мінімізувати те, що зараз там відбувається, – ввезення зброї та боєприпасів", - наголосив В.Назаренко.

Він висловив сподівання, що мінський процес вже цього року дасть змогу суттєво наблизитися до питання відновлення територіальної цілісності України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Загнать еще раз в изваринскую кишку тыщ пять правосеков. В жару. В август.. И перебить.
Відповісти
Маловато будет...(мультик такий)
Відповісти
Смотрим,все умные,все все знают! Так какого х.., никто,них.., не делает???И все,минские да минские ,как бабки на лавке у дома!Не словом,а делом(балаболы)!!!Він висловив сподівання, що мінський процес вже цього року дасть змогу суттєво наблизитися до питання відновлення територіальної цілісності України.И так,два года уже!!!
Відповісти
Обіцяв Пеця за декілька дні Ато завершити, парад перемоги в Севастополі планував( чи обіцяв?) В цілому мені це все нагадує вислів-дурень думкой багатіє.
Відповісти
Вальцман багатіє реально! Думкою багатіємо ми...
Відповісти
Канановичі, заспокойтеся, на ваші хехе, водовози і стьопи всі клали, ватніки. Якщо погано тут вам- то до путіна валіть.
Відповісти
Вже. Я давно у Путіна. Колишній лучанин. Вчився у 9 школі. Живу в Криму і дуже радий цьому.
Відповісти
Ось і живи, і поки радій. Поки. Зрозуміло, що тобі там добре, підробляєш тролем, то маєш гроші, а всім іншим - гарного настрою)))
Відповісти