В Україні активно їдуть китайці

В Україні активно їдуть китайці
Більшість студентів з Піднебесної все ж повертаються на батьківщину.

Китай не тільки купує українську продукцію сільського господарства, а й зміцнює свою економічну присутність в Україні. Крім того, Китай прагне створити в Україні плацдарм для подальшого просування своїх товарів до Європи.

Останні роки чисельність мігрантів в Україну з КНР зростає. У період з 2006 по 2012 рр. кількість легальних мігрантів з Китаю виросла на 21,6% (з 15,45 тис. до 19,72 тис. осіб). Тенденція зберігається.

Зацікавленість китайських громадян в Україні зростає як на економічному, так і на соціально-культурному рівні, про що свідчить мета приїзду мігрантів.

Головною метою візиту громадян КНР в Україну є службова і дипломатична діяльність (40%), і навчання (33%). Сьогодні туризм як мета візиту становить 14% від загальної кількості громадян, в той час як в 2006 з метою туризму в Україні приїжджало тільки 3% китайців.

Китайці є найважливішими іноземцями для вітчизняних освітніх послуг. Так, згідно зі звітом ЮНЕСКО, українські вузи особливо популярні саме серед китайських студентів. Міністерство освіти і науки України повідомляє, що близько 10% всіх іноземних студентів в Україні є громадянами КНР.

Китайські студенти обирають освітні послуги в Україні через їх якості і ціни. Китайські студенти, на відміну від студентів з інших країн Азії або Африки, в більшості повертаються на батьківщину після закінчення навчання (за даними КНР повертається 72% студентів), тому їх перебування в Україні з метою здобуття вищої освіти не є передумовою нелегальної імміграції.

Протягом 2008-2013 рр. з метою імміграції на постійне проживання в Україні офіційно прибуло 5512 громадян КНР. При цьому невідомо, скільки громадян Китаю вже проживає на території України з будь-яким іншим статусом. За даними перепису населення 2001 року в Україні проживало 2213 етнічних китайців, однак уже в 2010 р посольство Китаю наводить цифру в 20 тис. осіб китайської національності, що проживають в Україні.

Однак, на думку економічного експерта В'ячеслава Лисенка, в найближчі роки сплеску еміграції китайців в Україну не буде, навіть при стрімких темпах двостороннього співробітництва і реалізації спільних проектів. Це підтверджують статистичні дані. Адже в Німеччину або Францію їдуть звідусіль, тому що там пропонують кращі умови життя і гарантують певну законність. Отже, Україні в найближчі роки масова імміграція не загрожує,.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це вас радує? Не смішіть , це вас засмутить.
Відповісти
Щось незрозумілий у вас комент, іноземні громадяни в країні це завжди інвестиція в економіку, добре що їдуть.
Відповісти
А може, в Україну їдуть китайці, а не в Україні їдуть...
Відповісти
а не пробували відстрілювати зразу на кордоні ще того гамна бракує тут з жидами ради не можна дати
Відповісти
Ну й тупізна, МАМА ДОРОГАЯ!
Відповісти
Я дивуюся, скільки неграмотних, далеких від політики людей у нас в країні! Аж страшно стає інколи(
Відповісти