Запуск електронних декларацій опинився під загрозою

Запуск електронних декларацій опинився під загрозою
Держслужба спеціального зв'язку та захисту інформації (ДССЗЗІ) передала до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАПКА) висновок, на підставі якого напередодні відмовила в атестації системи подання електронних декларацій.

Про це Європравді повідомив заступник голови НАПКА Руслан Рябошапка.

У той же час, за рішенням ДССЗЗІ із зауваженнями висновок цього органу заборонено передавати розробнику програмного комплексу, компанії "Міранда".

"Вони наклали на документи гриф ДСК ("для службового користування"), розробник не має права з ним ознайомитися і вносити виправлення (програмного комплексу)", - розповів виданню Дмитро Чаплинський, радник Всесвітнього банку, одного з міжнародних партнерів НАПКА з підготовки системи електронних декларацій.

Інформацію про накладення грифа обмеженого доступу також підтвердив Рябошапка. "Намагаємося зняти гриф ДСК", - заявив він.

Сьогодні представники Держспецзв'язку обіцяли, що представники "Міранди" матимуть необмежений доступ до висновку. Зокрема, керівник служби Леонід Євдоченко заявляв, що можлива спільна робота фахівців ДССЗЗІ і "Міранди" над усуненням недоліків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бекдор хочуть, шоб потім могти змінювати інформацію для потрібних людей. За додаткову плату, звісно.
Відповісти
Їх самих пора "не атестувати" - сунуть носа зі своїм КСЗІ, яке являє собою в першу чергу купу ПАПІРЦІВ, а не реальний захист від атак, куди треба й не треба! І гроші деруть шалені за ту "атестацію". Ще й "захищений" Інтернет пропонують по завищеним в СОТНІ РАЗІВ тарифам. Розігнати те корупційне кубло нах"р, створити орган, який займається РЕАЛЬНИМ захистом інформації, а не псуванням паперу і "перевірками", а ті дебільні "атестації" і КСЗІ - ВЗАГАЛІ СКАСУВАТИ! Агов, Президенте! Придивися до Держспецзв'язку, зроби висновки!
Відповісти
Останні новини
Сьогодні - Медовий Спас
14 серпень, 2016, 09:42
Запуск електронних декларацій опинився під загрозою
14 серпень, 2016, 07:28