Луцькі податківці хочуть комп'ютерів на мільйон гривень

Луцькі податківці хочуть комп'ютерів на мільйон гривень
Луцька об’єднана державна податкова інспекція головного управління державної фіскальної інспекції у Волинській області просить у міського бюджету видати їм мільйон гривень на два роки на заміну технічного обладнання своїм працівникам.

Про це повідомила начальник податкової інспекції Світлана Сава сьогодні, 15 серпня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, - пише VIP.

Гроші міська влада вже виділяла у 2012 році – 80 тисяч, однак здійснити заміну комп’ютерів не вийшло, оскільки кошти пішли на більш нагальні витрати. Зокрема, грошей від держави обсягом у 20 тисяч цього року не вистачає навіть для того, аби повністю забезпечити канцелярські витрати. Тому і ті міські гроші пішли на подібне.

Втім замінити робочу техніку, яка є зараз, вкрай потрібно, оскільки вона не «тягне» сучасних програм. Більшість комп’ютерів – 2005 та 2007 років. Загалом планують докупити 13 комп’ютерів, 2 ксерокси та 15 принтерів. Директор Луцького ЦОППу також зауважила, що податкова інспекція цілком може просити 1 мільйон на техніку, бо цього року працівники податкової заробили 49 мільйонів у перевиконанні бюджету.

Однак, на переконання депутатів Луцької міської ради, фінансування державних структур повинно здійснюватися за рахунок держбюджету. До того ж максимально сьогодні міський бюджет зможе видалити не 500 тисяч, а лише 200-300 тисяч. Адже, щоб виділити ці гроші, їх треба у когось забрати. А як можна забрати, до прикладу, фінансування харчування у школах чи садочках на техніку для податкової.

Загалом під час голосування Програму покращення функціонування Центру обслуговування податків Луцької об’єднаної державної податкової інспекції ГУ державної фіскальної служби на 2016-2017 рік депутати не підтвердили. Однак вирішили надіслати відповідне звернення до Кабінету Міністрів, аби на державному рівні переглянути ситуації такого типу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Гроші міська влада вже виділяла у 2012 році – 80 тисяч, однак здійснити заміну комп’ютерів не вийшло, оскільки кошти пішли на більш нагальні витрати." - на ці гроші в 2012р. можна було б купити 20 комп'ютерів (які б тягнули всі нинішні програми), розрахунок йде 1 компьютер - 1000$. Те що гроші потратили на інше, це питання потрібно підняти в прокуратурі, так як ціль даних грошей, це було придбання комп'ютерів. На сьогоднішній день ціна на комп'ютери не змінилась, так і залишилась в районі 1000$ Якщо підрахувати що бажають закупити (13 комп’ютерів - 331 500 грн, 2 ксерокси - 5000 грн. та 15 принтерів - 30 000 грн.), то виникає логічне питання, куди пропадуть 500 000 грн.? P.S. Не тримайте народ за придурків!!! Терпіння залишилось мало !!!
Відповісти
Влада купляє компютери нові, а люди сидять без гарячої води! Дбають за людей.
Відповісти
А на старих ,що не можна працювати ,чи там такі великі бази даних,що треба супер компьютери .
Відповісти
Останні новини
Луцькі податківці хочуть комп'ютерів на мільйон гривень
15 серпень, 2016, 15:50