Через борги «Луцьктепла» лучани з жовтня можуть лишитися без тепла

Через борги «Луцьктепла» лучани з жовтня можуть лишитися без тепла
Через заборгованість ДКП «Луцьктепла» лучани можуть не отримати тепла та гарячої води з 15 жовтня.

Про це повідомив фінансовий директор ПАТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак сьогодні, 15 серпня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, - пише VIP.

Представник ПАТ «Волиньгаз» звернувся до Луцької міської ради з проханням врегулювати ситуацію із заборгованістю за послуги, надані «Луцьктеплу». Сума боргу становить 18,6 мільйонів гривень і починаючи з березня цього року не знижується.

«Сума боргу, щоби ви розуміли, дорівнює 3-місячному обсягу фонду оплати праці «Волиньгазу» або ж всьому обсягу річної програми встановлення лічильників чи обсягу сплачених податків», - сказав фінансовий директор та наголосив, що за цей період переговорів з боку керівників «Луцьктепла» абсолютно не відчувається бажання «розрулити» ситуацію.

Щодо позиції ДКП «Луцьктепло», то перший заступник міського голови Тарас Яковлев пояснив, що наразі підприємство, за судовими рішеннями, має заблоковані рахунки, з яких віддається заборгованість НАК «Нафтогаз України». Підприємство помалу готове вирішувати ситуацію, що склалася, адже минулого тижня вже сплатили мільйон. Зараз готові перерахувати ще 300 тисяч.

Проте, якщо в черговий раз заблокують рахунки через судові позови, повернення боргу знову стане неможливим у короткі терміни. Утім, вислухавши позицію і «Волиньгазу», і міської ради, депутати висловили побоювання, що в разі не погашення боргу до початку опалювального сезону, лучани залишаться без опалення та гарячої води.

Тому всі члени комісії взяли до уваги звернення ПАТ «Волиньгаз» та рекомендували заступнику Луцького міського голови розробити план, згідно з яким плануватиметься відшкодування заборгованості ДКП «Луцьктепло».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а для чого гарячу воду влітку давати?
Відповісти
напевно щоб помитися людям....
Відповісти
В 2014р. поставив ел. бойлер.Красота.Знайомі,які живуть на 9-му поверсі раніше по 10 хв. чекали зранку біля крана,коли появится нормально тепла вода.Сьогодні зробив підрахунки по цінах липня.Економія відчутна.
Відповісти
Посмирдять і дадуть газ куди вони дінуться кожний рік так. Хай самі платять . Розікрали вщент
Відповісти
Останні новини
Через борги «Луцьктепла» лучани з жовтня можуть лишитися без тепла
15 серпень, 2016, 16:25