СБУ викрила схему відмивання грошей в АТО

СБУ викрила схему відмивання грошей в АТО
Співробітники Служби Безпеки України викрили організоване угруповання, яке відмивало гроші через електронні гаманці, зареєстровані на мешканців тимчасово окупованих територій.

Оперативники спецслужби встановили, що колишній правоохоронець скопіював з бази даних свого органу персональні дані осіб, які проживають у контрольованих терористами районах Донбасу, -повідомляє прес-центр СБ України.

На цих людей зловмисники зареєстрували електронні гаманці, на які поступали гроші, вкрадені з рахунків одного з іноземних банків. Кошти учасники угруповання переводили у готівку, в тому числі у т.зв. ДНР. Упродовж 2015-2016 років вони відмили понад 50 мільйонів гривень.

Співробітники спецслужби затримали колишнього правоохоронця у Дружківці на Донеччині. Під час обшуку в його помешканні було вилучено комп’ютерну техніку та носії інформації з доказами протиправної діяльності.

На електронних гаманцях, які зареєстровані на підставних осіб, заарештовано кошти на суму понад чотири мільйони гривень.

Зловмиснику оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно уже пора зупинити ці корупційні фінансові махінації під назвою АТО,бо там крім контрабанди товарів,грошей,зброї з обох сторін нічого доброго не робиться,ну і декілька десятків разів стріляють і одні і інші для прикриття,бо не дай Бог не будуть стріляти то не буде як в ЄС попросити черговий транш,ну на протистояння ворогу,а сепари і собі мусять ,бо в них та сама схема ,але спонсор інший.
Відповісти
Цікавий бізнес.Але ж еупа трупів і калік.
Відповісти
Останні новини
СБУ викрила схему відмивання грошей в АТО
15 серпень, 2016, 17:01