Лікарчуку загрожує 15 років в'язниці

Лікарчуку загрожує 15 років в'язниці
Колишньому керівництву Українського центру оцінювання якості освіти висунули звинувачення по 7 статтях Кримінального кодексу.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура.

Екс-керівника УЦОЯО Ігоря Лікарчука, його двох заступників та ще чотирьох осіб підозрюють у несанкціонованій зміні результатів зовнішнього незалежного оцінювання, привласненні та легалізації коштів за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 4 ст.28 ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

Частина 3 статті 209 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією коштів або іншого майна, одержаних злочинним шляхом, та з конфіскацією майна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
15 лет.... Да, Янукович действительно был драконом...
Відповісти