Луцькі студенти підробили результати ЗНО

Луцькі студенти підробили результати ЗНО
Генеральною прокуратурою України спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням директора Українського центру оцінювання якості освіти, його двох заступників та ще чотирьох осіб у несанкціонованій зміні результатів зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Завищення результатів ЗНО надало незаконні переваги у доступі до вищої освіти сотням абітурієнтів, переважно дітей керівників органів державної влади вищого рівня, правоохоронних органів, працівників системи освіти, народних депутатів України та їх помічників, та обмежило можливість отримання освіти талановитою молоддю, яка мала на це законне право.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2006 році з метою подолання корупції у вищих навчальних закладах під час зарахування абітурієнтів Урядом створено Український центр оцінювання якості освіти для проведення зовнішнього незалежного оцінювання (далі – УЦОЯО, ЗНО).

У 2007-2008 роках УЦОЯО розроблено програмне забезпечення, яке використовується на всіх етапах проведення ЗНО з 2008 року та захищає всі етапи проведення тестування від зовнішнього втручання.

Водночас керівництвом УЦОЯО з метою особистого збагачення та кар’єрних міркувань у 2008 році створено злочинну організацію, яка завищувала результати оцінювання абітурієнтів шляхом внутрішнього втручання в комп’ютерні системи.

Так, у 2014-2015 роках слідством встановлено завищення результатів ЗНО понад 200 осіб, а всього з 2008 року - близько 2000.

Генеральною прокуратурою України забезпечується поновлення прав потерпілих, за наслідками чого вже відраховано 26 студентів, що подали недостовірні дані про результати ЗНО та відповідні документи направлено до вищих навчальних закладів ще стосовно 174 осіб.

Повідомили, що у списках є й студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Підробили результати :Шишкова Яна Йозефівна (2014 рік), Сойма Михайло Михайлович (2015), Андрійчук Вероніка Євгеніївна (2015),Черватюк Тарас Сергійович (2015).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цих підробляльщиків геть, без академічних довідок
Відповісти
Какая нация,одно БЫДЛО!!! Вся страна-РЫНОК!!! Европа, закрыта на 1000 лет!!!И только крики,СЛАВА УКРАИНЕ!!!!!А да,еще,кто не скачет тот ...???
Відповісти
Останні новини
Луцькі студенти підробили результати ЗНО
15 серпень, 2016, 23:31