У Городоцькому лісгоспі розвивають мисливство. ФОТО

У Городоцькому лісгоспі розвивають мисливство. ФОТО
У державному підприємстві «Городоцьке лісове господарство», що на Маневиччині, мисливські угіддя загалом займають площу майже 35 тис. га. І хоча мисливство тут не становить основу господарської діяльності, все ж робота у цьому напрямку ведеться на належному рівні.

Мисливські угіддя розміщені на території 6 лісництв Городоцького ЛГ, а також Бережницького лісництва Волинського військового лісгоспу. Розділені на 7 єгерських обходів. Єгерська служба лісгоспу займається охороною, відтворенням та раціональним використанням мисливської фауни, - інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Згідно з останнім зимовим обліком, розповідає головний лісничий ДП «Городоцьке ЛГ» Богдан Ковальчук, в угіддях налічується 17 лосів, 410 козуль, 77 кабанів, 344 зайці, 35 лисиць і 23 єнотовидних собаки. Багаті лісові масиви ДП «Городоцький лісгосп» і на пернату дичину, сезон полювання на яких відкривали 6 серпня. Є тут рябчики, тетеруки, влітку на болотах і водоймах гніздяться багато видів качок, куликів, диких гусей.

Також на території мисливських угідь ДП «Городоцьке ЛГ» мешкають тварини та птахи, занесені до Червоної книги України: рись, горностай, видра річкова, борсук звичайний, тхір звичайний, лелека чорний, журавель сірий, підорлик малий, пугач, глухар, полювання на яких заборонене.

Для підгодівлі мисливських тварин проведено необхідні біотехнічні заходи: є 44 солонці, стільки ж годівниць, 17 підгодівельних майданчиків для дикого кабана.

Крім того, найближчим часом тут планують заселити оленів плямистих. Для цього вже збудували вольєри, де тварини адаптовуватимуться до нового середовища, перш ніж оселитися у природних умовах.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.