Мер Володимира не дозволив ввозити «львівське» сміття у місто

Мер Володимира не дозволив ввозити «львівське» сміття у місто
На ім’я очільника міста Володимира-Волинського надійшов лист від ТОВ «АВЕ Львів» з проханням дозволити розвантажувати автомобілі з «львівським» сміттям на володимирському полігоні твердих побутових відходів.

Про це стало відомо на щотижневому брифінгу міського голови Петра Саганюка з представниками місцевих ЗМІ, - повідомляє Володимир Медіа.

«Внаслідок трагічних подій на полігоні твердих побутових відходів у селі Великі Грибовичі станом на сьогодні підприємства-перевізники міста Львова не мають можливості проводити захоронення відходів. Наше підприємство обслуговує не лише житловий сектор міста Львова, а також численні бюджетні організації, такі як лікарні, поліклініки, садочки та школи. Незабір відходів із вищезгаданих місць, їх накопичення може призвести до антисанітарного стану у місті, чого ми з усіх сил намагаємось не допустити.

У зв’язку з цим, просимо Вас надати допомогу у вирішенні проблеми із захороненням відходів та дозвіл на розвантаження автомобілів підприємства «АВЕ Львів» на полігоні у місті Володимир-Волинський Волинської області. Плановий обсяг відходів становить 40 тонн у день. Оплату зі своєї сторони гарантуємо», – йдеться у листі.

Коментуючи цей лист, міський голова Петро Саганюк зазначив, що друга карта полігону (саме вона зараз в експлуатації) прослужить місту ще півтора-два роки. А якщо дозволити вивіз туди львівського сміття, то цю карту заповнять за тиждень.

– Якби потрібно було кусенем хліба поділитися із львівськими колегами, то це - інша справа. А так… Дозволити їм вивозити до нас сміття, то вони за тиждень «закидають» полігон. І що ми тоді будемо робити? – зазначив міський голова. – Робота по запуску третьої карти полігону твердих побутових відходів досить тривала. Я дав розпорядження стосовно виготовлення проектно-кошторисної документації. Це займе кілька місяців. Далі треба вирити і підготувати котлован – це ще рік. Якщо ми цю карту заповнимо за лічені дні, а до нової ще далеко, то куди будемо дівати своє сміття? Тому ми не маємо ніякої змоги допомогти львівським комунальникам.

Нагадаємо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. На початку червня самоскиди з сусідньої області були помічені на Волині – вони вивозили сміття на луцький полігон твердих побутових відходів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Докерувались! Браво! Скоро у власному л...ні потонемо!
Відповісти
Останні новини
Мер Володимира не дозволив ввозити «львівське» сміття у місто
16 серпень, 2016, 11:52