На Волині правоохоронці вилучили неузаконену деревину. ФОТО

На Волині правоохоронці вилучили неузаконену деревину. ФОТО
На Волині група осіб займалась незаконним вивезенням деревини до країн Євросоюзу. На даний час оперативники Управління захисту економіки спільно з прокуратурою провели майже 20 обшуків на території лісгоспів. Дії зловмисників кваліфіковані за чотирма статтями Кримінального кодексу.

Проце повідомляє ГУ НП у Волинській області.

Працівники Управління захисту економіки спільно з прокуратурою та Управлінням служби безпеки Волинської області припинили діяльність групи осіб, які організували злочинну схему з незаконної порубки лісу та вивезення його за межі України.

Встановлено, що суб'єкти господарювання діяли за сприянням керівництва Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. До злочинного «ланцюжка» також входили керівники державних лісогосподарських підприємств області.

На Закарпатті виявлено факт незаконної порубки на території однієї з філій лісового агропромислового господарства області, які допустили незаконну порубку дерев цінних порід на суму 1 мільйон 350 тисяч гривень.

За даним фактом прокуратурою Волинської області відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, а місцевою Мукачівською прокуратурою в Закарпатській області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України.
На даний час правоохоронцями проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності усіх причетних до злочинних схем осіб.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А кватирко вже тиждень блукає з мішком доларів по Києву і не знає, з ким порішати.
Відповісти
якти був з мішком долярів то... все б вже давно порішав...
Відповісти
якби був...
Відповісти
Ось вам і санітарна вирубка лісу .Кожен лісник і його начальники з лісгоспів ,вже давно повинні сидіти в тюрмі,бо скоро лісу на Волині не залишиться з іх злодійськими апетитами .
Відповісти
Останні новини
На Волині правоохоронці вилучили неузаконену деревину. ФОТО
16 серпень, 2016, 12:09