У скільки обійдеться підпал болота

У скільки обійдеться підпал болота
Із настанням сезону жнив та збору урожаю щороку Державна екологічна інспекція у Волинській області посилює контроль за недопущенням спалювання залишків сухої рослинності.

Про це повідомляє Волинський інформаційний портал.

Із метою попередження подібних порушень та притягнення порушників до відповідальності інспектори з охорони навколишнього природного середовища проводять рейдові перевірки.

Державна екологічна інспекція у Волинській області попереджає, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях, у населених пунктах передбачили адміністративну відповідальність у вигляді штрафу в сумі від 170 до 340 гривень на громадян та від 850 та 1,190 тисячі гривень – на посадових осіб.

Так, у поточному 2016 році працівники екологічної інспекції за статтею 77 та 77-1 КУпАП вже притягнули до адміністративної відповідальності 63 особи на суму 10,710 тис. гривень.

Також за фактом проведення випалювання сухої водно-болотної рослинності в лютому 2016 року на площі 22,73 га на території природно-заповідного фонду – гідрологічного заказника місцевого значення «Луга» Володимир-Волинського району - розрахували обсяг шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 37,504 тис. гривень. Матеріали за цим фактом передали до Володимир-Волинського відділення поліції для визначення винних осіб.

Окрім цього, за фактом випалювання сухої водно-болотної рослинності в березні 2016 року на території об'єкта природно-заповідного фонду – загальнозоологічного заказника «Гнідавське болото» поблизу села Рованці Луцького району розрахований обсяг шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 3,300 тис. гривень. Для проведення розслідування з метою визначення винних осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності матеріали направлені до Луцького районного відділення поліції.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще на балці треба щоб штрафували!! Кожний день то тут то там палять!!!!!
Відповісти