Волинянин заради грошей видурив у своєї доньки золоті прикраси, а друга побив молотком

Волинянин заради грошей видурив у своєї доньки золоті прикраси, а друга побив молотком
Житель Ковельщини не вигадав кращого варіанту, де взяти гроші, ніж видурити у своєї доньки золоті прикраси, аби потім їх здати у ломбард.

Так, у січні цього року чоловік приїхав до будинку, в якому разом з донькою проживає його колишня дружина, покликав дівчинку на вулицю та запросив сісти в автомобіль.

Там він переконав доньку в тому, що хоче виготовити їй золотий браслет. Однак для цього дівчинка повинна віддати йому свій ланцюжок разом із хрестиком.

Малолітня дівчинка повірила своєму батькові та віддала прикраси.

Проте чоловік замість того, аби виконати обіцяне, відніс ювелірні вироби вартістю 10 000 гривень у ломбард, а виручені 3 750 гривень витратив на свої потреби.

Через кілька днів батько знову приїхав до своєї доньки і замість обіцяного браслету подарував їй звичайну біжутерію.

Викрити зловмисника вдалось його колишній дружині. Як розповіла вона в суді, одного вечора вона повернулась з поїздки та помітила, що її донька замість золотих виробів одягнула біжутерію. Тоді вона почала розпитувати доньку, куди зник її золотий ланцюжок з хрестиком. Дівчинка все розповіла матері, а та взялася телефонувати до колишнього чоловіка з вимогою повернути золоті вироби.

Проте це не єдиний злочин, який скоїв шахрай.

Через кілька тижнів після інциденту з донькою, чоловік кілька разів вдарив свого товариша по голові пластиковим молотком.

Мовляв, свого часу він позичав у нього 2 500 гривень, за що залишив йому свої два паспорти – громадянина України та закордонний. А коли віддав йому борг та хотів забрати закладені документи, друг відмовився їх повертати.

Проте у потерпілого абсолютно інша версія конфлікту.

Так, свого часу він дійсно позичив обвинуваченому 100 доларів у гривневому еквіваленті, тобто 2 650 гривень. Підсудний сам залишив йому свої документи як гарантію повернення коштів. Хоча закордонний паспорт шахрая вже був недійсним.

Проте одного дня підсудний дізнався, що у потерпілого є велика сума коштів, позаяк він повинен був заплатити за бандероль у відділенні пошти. Обвинувачений прийшов до нього в гості та запропонував разом з ним поїхати у кілька місць, де він нібито повинен був забрати кошти.

Відтак вони обоє їздили впродовж цілого дня по різних місцях, проте безрезультатно. Наступного дня обвинувачений знову прийшов в гості до свого товариша, проте, коли той нагнувся, щоб взутися, дістав з кишені молоток та почав бити по голові.

Однак потерпілий не втратив свідомість та почав відбиватись.

Між чоловіками зав’язалась бійка, в ході якої нападник, окрім молотка, хапався ще й за ніж. Проте потерпілий переконав чоловіка не робити дурниць та покласти ніж. Розбійник прислухався, ретельно витер ніж та поклав його на місце, а сам втік з квартири.

Згодом його таки затримали та відкрили проти нього кримінальне провадження за статтями шахрайство та умисне нанесення легких тілесних ушкоджень.

Зрештою за ці злочини Ковельський міськрайонний суд засудив зловмисника всього до 240 годин громадських робіт. Проте, окрім цього, він буде змушений виплатити своєму товаришу 2 384 гривні матеріальної та 20 000 гривень моральної шкоди.

Разом з тим сторони ще мають можливість оскаржити вирок суду в апеляційному порядку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бацила психозу їсть наші голови.
Відповісти
Невже існують такі уроди...? У власного дитяти ланцюжок з хрестиком забрати і привести кусок г...а мразь.
Відповісти
Останні новини
Волинянин заради грошей видурив у своєї доньки золоті прикраси, а друга побив молотком
17 серпень, 2016, 16:07