Завтра Луцьк залишиться без гарячої води

Завтра Луцьк залишиться без гарячої води
У зв’язку із порушенням умов договору на розподіл природного газу та несплатою заборгованості у розмірі понад 18 млн. гривень, 18 серпня ПАТ «Волиньгаз» змушене припинити газопостачання до котелень міста Луцька. Котельні на вулиці Карбишева, яка забезпечує гаряче водопостачання для мешканців 33-ого та 40-ого мікрорайонів міста Луцька, газопостачання припинено ще із початку серпня.

Попри рішення Господарського суду у Волиньскької області, яким задоволено позовну заяву «Волиньгазу» щодо стягнення із ДКП «Луцьтепло» боргу за розподіл блакитного палива, та незважаючи на можливість зриву опалювального сезону в області, питання із оплатою заборгованості ТКЕ міста досі лишилось невирішеним. Станом на сьогодні борг тепловиків становить 18,1 млн. гривень. За більш, як півроку, комунальне підприємство розрахувалось із газопостачальною компанією лише на 46%.

15 серпня у Луцькій міській раді відбулося засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, на якій розглядалось питання про заборгованість ДКП «Луцьктепло». Представники комунального підприємства навіть не з’явились на засідання, продемонструвавши свою незацікавленість у вирішені проблемної ситуації. Єдиним прийнятим рішенням комісії стало взяття до відома інформації про наявну заборгованість комунального підприємства. У свою чергу ПАТ «Волиньгаз» очікує прийняття дієвих заходів щодо вирішення критичного питання із боргом комунального підприємства, аби уникнути можливих наслідків, та сподівається на розгляд питання на найближчій сесії міської ради.

Як повідомлялось раніше, багатомільйонна заборгованість ТКЕ міста може стати причиною зриву вчасного початку та безаварійного перебігу опалювального сезону у цілій області. Борг тепловиків став на заваді у здійсненні ПАТ «Волиньгаз» комплексу заходів з підготовки газових мереж до сталого функціонування в осінньо-зимовий період. Зокрема, товариство не в змозі провести капітальний ремонт, реконструкцію систем газопостачання та споруд на них, що передбачено Інвестиційною програмою підприємства на 2016 рік. Під загрозою опинились і заходи зі встановлення лічильників газу для волинян та фінансування поточних витрат компанії, зокрема придбання паливно-мастильних матеріалів для автомобілів аварійно-диспетчерської служби.

У зв’язку із несплатою заборгованості ДКП «Луцьктепло» уже одержало попередження про припинення газопостачання до котелень міста із 18 серпня. Подальше зволікання із вирішенням проблем із заборгованістю може призвести до того, що із початком опалювального сезону у жовтні волиняни можуть не отримати вчасно тепла та гарячої води.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отлiчна новина!
Відповісти
Можна подумати, що гаряча вода у нас була! :(
Відповісти
ЇЇ І ТАК НЕМААААА!!!
Відповісти
Порада:
відключіть ще холодну, бо дуже комфортно!!!
Дякую!
Відповісти
дійсно, а Гаряча вода була? Якби ще й холодну відключили то взагалі б лафа була... нізащо платити не потрібно...
Відповісти
а ще газ і електрику хай відключать і жеки ліквідують
Відповісти
газопостачання припинено ще із початку серпня. ви нічого не путаєте - липня!!!
Відповісти
ну так нова керманиця луцьктепла завдяки романюку и ко знову будуть пиляти европейськы гранти
Відповісти
До чого гранти, якщо мешканці не платять? Гранти не дають на погашення заборгованностей населення, ви навмисно перекручуєте чи не настілько освічені?
Відповісти
Я перепрошую, якщо ви настільки обізнені, то поясніть будь ласка - чому мають страждати люди які останні гроші віддають і платять за все вчасно??????
Відповісти
нащо робити як вже є
Відповісти
а подітковій міліони романюк і депутати виділяють а люди сидіть без води гарячої хоч більшість і оплачує ганьба ганьба не можуть справлятись то геть з кабінетів штани протирати а робити щось для людей
Відповісти
Дадуть воду тепло куди вони подинуться поговорять як кожен сезон тай все . Вже привикли не звертайте уваги школи садки без тепла маячня це шугалово
Відповісти
Дивні коментатори, чому на вашу думку, за гарячу воду має платити міська рада, а не споживач?!
Може Романюк і хліб вам має купляти, ковбасу і горілку? Ви споживаєте, ви не платите, виникає заборгованість і постачальник припиняє послугу. Дивного нічого не має. Самі готові безкоштовно працювати? Мабуть що ні. В кожному будинку сусіди знають боржників - допоможіть людині всім будинком, якщо це немічна людина і самотужки не справиться, проявіть людяність, а не скигліть що Романюк в цьому винен.
А якщо сусід має гроші та свідомо не платить - говоріть з ним, громадою вимагайте погашення, виконавчій службі допоможіть стягнути, сусіди знають хто де як заробляє.
Тоді змінеться на краще.
Відповісти
Відчувається почерк держслужбовця...
Почекайте чому я маю з своєї пенсії ( мізерної пенсії) платити за всі комунальні послуги, а ті бовдуряки нічого не платять, а ремонти в квартирах роблять нічогеньки... Чому я в свої 65 років маю за них платити
Вони на шикарних авто їздять, а я при почутій ціні на ліки в аптеці просто вихожу з відти...

Відповісти
А чого я маю допомагати цим,які не платять? У мене така ж пенсія,як у цих ледацюг,що не працювала, а я 45 років відплатила податки.Вони живуть,жруть собі, а я станніми плачу за житло. Чого ми повинні страдати, відлкючіть їх в центрального опалення,якщо нічого не придумали в XXІ столітті,то віжрізайте труби і закольоцовуйте пропсукаючи квартири,що не платять.Поробили комунізм,Я повинна платити за алкаша і ледацюгу. Мені гаряча водна до фініків,поставила бойлер. Дайте поставити індивідуальне опалення тим,хто платить .Дограєтесь
Відповісти
Останні новини
Завтра Луцьк залишиться без гарячої води
17 серпень, 2016, 17:36