З вересня на Волині розпочнуть роботу 14 бюро правової допомоги

З вересня на Волині розпочнуть роботу 14 бюро правової допомоги
Міністерством юстиції України затверджено Типове положення про бюро правової допомоги, відповідно до якого по всій території України запрацюють бюро правової допомоги.

Створення бюро в містах та районних центрах має на меті посилити правову спроможність територіальних громад і надати можливість людям реалізувати свої права за місцем проживання, - повідомляє Регіональний центр з надання БВПД у Волинській області.

У Волинській області бюро будуть працювати у м. Горохові (вул. Шевченка, 25), смт Іваничах (вул. Банківська, 6), м. Камені-Каширському (вул. Шевченка, 8), м. Ківерцях (вул. Грушевського, 23), смт Локачах (вул. 1-го Травня, 1), смт Любешові (вул. Незалежності, 76), м. Любомлі (вул. Богдана Хмельницького, 12), смт Маневичах (вул. Комарова, 32), м. Нововолинську (вул. Винниченка, 14), смт Ратному (вул. Каштанова, 24), м. Рожищах (вул. Незалежності, 60), смт Старій Вижівці (вул. Незалежності, 52), смт Турійську (вул. Луцька, 23) та смт Шацьку (вул. Перемоги, 1б).

Діяльність бюро правової допомоги буде спрямована на досягнення декількох цілей:
• підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості та малих міст;
• сприяння досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних спорів і зменшення навантаження на судову систему;
• зменшення ризику обмеження доступу до права і правосуддя для найбільш соціально вразливих суспільних верств внаслідок запровадження виключного права адвокатів на представництво в суді та браком адвокатів у сільській місцевості та малих містах;
• зменшення домашнього насильства, дискримінації та попередження злочинності, насамперед, серед неповнолітніх;
• посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад;
• сприяння більшій залученості територіальних громад до роботи сформованих ними органів місцевого самоврядування;
• оперативна синхронна комунікація змісту реформ, які проводяться Урядом у сфері освіти, охорони здоров'я, соціальній та інших сферах, на рівень територіальних громад;
• запобігання побутовій корупції на базовому рівні.

За своїм статусом бюро правової допомоги не є окремими новоствореними установами, не мають статусу юридичної особи, не мають адміністративного персоналу і не потребують додаткових витрат на адміністрування. Вони є структурними підрозділами місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що вже функціонують.

У цьому зв'язку їх мережа є гнучкою і може оперативно коригуватися з відповідним перерозподілом ресурсів у залежності від потреб територіальних громад.

Повне ресурсне забезпечення бюро здійснюється за рахунок частини ресурсів, зекономлених в результаті ліквідації управлінь юстиції районного та міського рівня без необхідності виділення додаткових ресурсів з державного бюджету.

За своїм складом бюро є децентралізованою мережею юристів-практиків, які консультуватимуть усіх без вийняту громадян з правових питань, роз'яснюватимуть зміни у законодавстві, складатимуть документи непроцесуального характеру, займатимуться правовим просвітництвом, а в разі потреби здійснюватимуть представництво в суді за окремими видами спорів для соціально вразливих категорій громадян за рішенням місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги.

Тут кожна людина зможе не лише отримати безоплатну первинну правову допомогу, а й скористатись електронними сервісами Мін'юсту.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області:
контактний телефон: (0332) 78-79-96, 0673136658, 0504652436
факс: (0332) 78-79-95
єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:
0-800-213103

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Збільшення чинуш.Кому це потрібно в країні де всім править долар.В голоти немає прав.
Відповісти
Усім будуть надавати безкоштовно багаторазовий шнурок і мило. Увага табуретка своя.
Відповісти
Останні новини
З вересня на Волині розпочнуть роботу 14 бюро правової допомоги
17 серпень, 2016, 18:31