У Луцьку вшанували пам'ять Героя, який загинув за Україну. ФОТО

У Луцьку вшанували пам'ять Героя, який загинув за Україну. ФОТО
«Але більше любив Україну…» - під такою назвою відбувся 17 серпня у Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки вечір–спогад про загиблого Героя-айдарівця, козака, правозахисника та читача цієї книгарні Сергія Климчука.

Про це повідомляє «Волинська правда».

Два роки тому, 17 серпня 2014 року, старший сержант 24 батальйону територіальної оборони «Айдар» Сергій Климчук загинув від осколкового поранення в голову біля села Хрящувата Луганської області. Ворожа куля наздогнала бійця у момент, коли він виносив пораненого побратима під час мінометного обстрілу.

Варто зауважити, що Сергій Климчук був активним учасником Козацького стрілецького братства, а маючи юридичну освіту, був правозахисником, який докладав зусиль, щоб протидіяти суддівській корупції.

Спогадами про Сергія Климчука поділилися його рідні, побратими та друзі. Вшанувати пам’ять Героя прийшли і козаки – учасники Козацького стрілецького братства. Про Сергія Климчука розповіли його дружина Світлана та сестра Тетяна, голова Троянівської сільради Маневицького району Миколая Ясюк (Сергій Климчук є уродженцем цього села), голова Асоціації стрілецьких товариств Віктор Федосюк, отаман Козацького стрілецького братства Володимир Перчук, керівник культурно-просвітницького центру Козацького стрілецького братства Олександр Сокур, один із авторів книги «Волинський пантеон», доктор історичних наук Олександр Дем’янюк. Усі вони розповідали про Сергія як про добру і чуйну людину, щирого патріота України, чудового друга, чоловіка та брата.

«Сергій завжди відрізнявся особливою любов’ю до України, це проявлялося у нього з дитинства», - поділилася спогадами сестра Героя Тетяна.

Дружина Світлана, із якою Сергій Климчук познайомився та одружився під час свого навчання у Луцькому педінституті – нині СНУ ім. Лесі Українки - розповіла, що він був надзвичайно добрим, чуйним та відповідальним, у сім’ї був надійною опорою, мав особливе почуття справедливості, тому і став правозахисником. Разом вони виховали доньку Вікторію.

«Дуже тоді, коли почалася неоголошена війна проти нашої Держави, він переживав, що його можуть за віком не призвати. А коли призивний вік підняли, то тоді він, пригадую, прийшов додому і сказав: «Я зможу піти захищати Україну», - розповіла жінка.

«Коли нині говориш про Сергія, то сльоза навертається, але ми повинні знати, що він віддав своє життя за світле, добре і вічне. За нас із вами», - сказав голова Асоціації стрілецьких товариств Віктор Федосюк.

«Якби більше у нас в Україні було таких людей як Сергій, то іншою була б наша Держава зараз», - зауважив отаман Козацького стрілецького братства Володимир Перчук.











Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жалко... Ну хоч пограбувати трохи мiсцевих встиг?
Відповісти
Гей, паскудо, йди с-ти в інше місце(
Відповісти
Брись!
Відповісти
Хороша була людина, яка на відмінно від наших "офіцерів" за спинами не ховався. Хороша була людина. Вічна йому пам'ять.
Відповісти
Так, особисто його знала, світла була людина. Пішов добровольцем на Схід, тому що любив Україну.

«Якби більше у нас в Україні було таких людей, як Сергій, то іншою була б наша Держава зараз» і це таки правда.
Вічна пам’ять Сергію.
Відповісти
І в чому його героїзм? В тому, що вирішив померти, аби Порох і компанія набивали собі кишені?
Відповісти
зміст побоїща на Сході? Боронимо Україну для прохіндеїв...
Відповісти
Світла пам'ять хороша була людина
Відповісти