Жителі Турійщини погрожують зарізати корів

Жителі Турійщини погрожують зарізати корів
Жителі села Осьмиговичі Турійського району, з якими уже четвертий місяць не розраховуються за здане молоко, погрожують пустити своїх корів під ніж.

Про це повідомляє газета «Волинь-нова».

У листі до редакції жителі пишуть: «Уже йде четвертий місяць, як здали молоко на Рожищенський сирзавод, а грошей за продукцію — ні слуху ні духу. І що цікаво: аж до 10 серпня дурили, обіцяючи віддати гроші і далі збирали молоко, хоча здавачів було вже зовсім мало».

«В газеті «Волинь-нова» за 4 серпня цього року на цілій сторінці є публікація про «багато добрих новин для волинян». Там пан губернатор розказує про програму «му-му», як дбають про збільшення поголів’я худоби. А навіщо? Хто ж збільшуватиме поголів’я, якщо за молоко оті нещасні копійки і то не платять? До речі, сам Борис Петрович по телеканалу «Аверс» сердито заявляє, що до розрахунку за молоко він жодного відношення не має і не може нічим допомогти. То навіщо така влада? Нас уже навчив минулий рік, коли вирощену картоплю, моркву, столові буряки ніде не збули. Що далі? Вирізувати корів?» - пишуть жителі Осьмигович.

Начальник головного управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко прокоментував ситуацію на ринку заготівлі молока так: «З Рожищенським сирзаводом ситуація гірша, але вони мають кілька шляхів вирішення питання. Зараз підприємство працює над пошуком ринків збуту. Наприкінці серпня Кабмін затвердив мінімальні закупівельні ціни на 2012 рік. Мінімально допустимий рівень цін на молоко незбиране (не піддане будь-якій обробці, переробці чи пакуванню для потреб подальшого продажу) другого ґатунку становить 2,2 гривні за кілограм. Постанова вступила в дію з 1 вересня. Ніхто з молокопереробників не засвідчив, що не буде платити таку ціну. Усі готуються виконувати постанову Кабміну».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Жителі Турійщини погрожують зарізати корів
19 вересень, 2012, 12:07
На Волинь привезуть зубрів
19 вересень, 2012, 11:35