Волинська обласна рада судитиметься зі своїм екс-депутатом. ДОКУМЕНТ

Волинська обласна рада судитиметься зі своїм екс-депутатом. ДОКУМЕНТ
Волинська облрада через суд буде стягувати 30 тис. грн з директора Нововолинського ліцею-інтернату Юрія Лазаренка, який завдав збитків власному навчальному закладу своїм неправомірним рішенням.

Про це повідомляє «Вголос» з посиланням на першого заступника голови обласної ради Олександра Пирожика.

«Я дав розпорядження готувати позов до суду проти директора Нововолинського ліцею-інтернату Юрія Лазаренка. Ці 30 тисяч гривень – це кошти громади, кошти ліцею, кошти бюджету, які були втрачені через неправомірні дії керівника закладу. Директор має відшкодувати завдані ним же збитки. Також додам, що цього року у Юрія Лазаренка завершується контракт. Враховуючи вищевказану ситуацію, не думаю, що обласна рада буде його продовжувати», - розповів Пирожик.

Як відомо, 21 серпня 2015 року Юрій Лазаренко звільнив з посади головного бухгалтера Нововолинського ліцею-інтернату Наталію Гергель за нібито грубе порушення трудових обов’язків. Однак через рішення Нововолинського міського суду був змушений поновити її на займаній посаді з 28 березня 2016 року. Також Наталії Гергель було виплачено 29055 гривень заробітної плати за час вимушеного прогулу і 500 гривень моральної шкоди. А в дохід держави спрямовано ще 534 гривні судового збору.

Унаслідок свого неправомірного рішення директор Нововолинського ліцею-інтернату Юрій Лазаренко завдав збитків навчальному закладу на суму понад 30 тис. грн. Усі ці гроші було стягнуто з Нововолинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради, тобто з бюджетних коштів.

Крім того, Волинська обласна прокуратура повідомила Волинську обласну раду в особі її заступника Романа Карпюка, що право пред’явлення позову до директора Нововолинського ліцею-інтернату Юрія Лазаренка про відшкодування завданої ним шкоди ліцею-інтернату внаслідок незаконного звільнення Наталії Гергель належить Волинській обласній раді. Також в листі прокуратури міститься питання, чи має намір Волинська обласна рада вживати заходи щодо стягнення з директора Нововолинського ліцею-інтернату Юрія Лазаренка шкоди, яку він заподіяв навчальному закладу.

Нагадаємо, що Юрій Лазаренко був депутатом Волинської облради у 2010 – 2015 роках. У 2013 році його виключили з лав «Батьківщини» за порушення партійної дисципліни.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Час розплати настав...Скільки ниточці не витися...
Відповісти
То ясно що ти учитель, а не той бідолашний бухгалтер! Валю, що заскучала? Знову слави на всю Волинь захотілось? гггі кому-кому, а тобі б сидіти тихо і мовчати.
Відповісти
І мама навіть тобі не допоможе.Пора прощатися з директорським кріслом.
Відповісти
Пора Олександрович і з власного кармана заплатити.Хватить жити за рахунок держави.
Відповісти
Статтю уважно перечитайте, йдеться про відшкодування зарплати бухгалтеру а не про зловживання, ніхто за рахунок держави не живе.
Відповісти
Людина свою роботу знає, гляньте на розвиток закладу, і якщо він як керівник не бачить Гергель на посаді Г.Б.то йому видніше.
Відповісти
Що Гергель невигідна директору бо не хоче покривати його оборудки.
Відповісти
Оборудки? Ви серйозно, знаю його не один рік, чеснішої людини нема
Відповісти
Хвали мене моя губонько...
Відповісти
Хочу сказати ,що Юрій Олександрович живе за рахунок держави,поїсть ,поспить в ліцеї,пограє в онлайн танчики і це все його робота,а ще до того любить чим побільше грошей з батьків здерти.Це горе просто горе керівник.
Відповісти
Не згоден з ОГО. Як то мама не допоможе? Ростиславівна в біді не лишить. Працівники інтернату в Іваничах вже активно збирають гроші.
Відповісти
Останні новини
Волинська обласна рада судитиметься зі своїм екс-депутатом. ДОКУМЕНТ
18 серпень, 2016, 15:38