В Україні - проти інвалідів: в Полтаві жінку оштрафували на 7 тисяч гривень за пандус

В Україні - проти інвалідів: в Полтаві жінку оштрафували на 7 тисяч гривень за пандус
В Полтаві оштрафували інваліда за пандус біля будинку. А в Києві сусіди не дозволили неповносправній жінці облаштувати його взагалі.

Українці демонструють нетерпимість до інвалідів. У Полтаві жінку звинуватили у привласненні шматка землі під пандус і виписали штраф, а в Києві людині з обмеженими можливостями взагалі не дозволили встановити стаціонарну конструкцію для спуску зі сходів, - повідомляє tsn.ua.

Життя полтавчанки Жанни Щеголькової кардинально змінилося після обміну квартири з четвертого на перший поверх. Тепер вона може щодня вибиратися на прогулянку під вікна будинку. "Раніше приходили волонтери, це було чудово, коли тебе брали на руки і виносили. Раз на рік чи двічі", - пригадує вона.

Для своєї маленької незалежності жінка прибудувала терасу і стаціонарний пандус. Бо вийти через під'їзд складно – там вісім крутих сходинок і обмаль місця для інвалідного візочка. Жінка зібрала дозволи на будівництво і згоду всіх сусідів. Єдине, чого не вдалося, – отримати права на оренду землі. І хтось із сусідів цим скористався, написавши скаргу до прокуратури. Жанну оштрафували на 7 тисяч гривень. У міській владі кажуть, що скасувати дію цієї санкції не можуть, але хоча б частково покриватимуть його невеличкою грошовою допомогою. Після розголосу історії Жанни люди назбирали їй гроші, аби сплатити штраф, але жінка вирішила їх віддати ще одній візочниці на побудову пандуса.

Тим часом у Києві троє мешканців багатоповерхівки виступили проти встановлення стаціонарного пандусу. Інвалід мусить користуватися переносною конструкцією, а її вага – біля 15 кг. Тож без помічника вийти неможливо. Але Дора Чижик не обурюється. Каже, що співчуття просто притаманне не всім людям.

"Образи на них немає. Бог їм суддя", - каже жінка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мать їх калать.
Відповісти
Бути такими нелюдами, наскільки люди можуть бути підлими і жадібними, жах і сором людям, які так негарно себе поводять з інвалідами
Відповісти
Останні новини
В Україні - проти інвалідів: в Полтаві жінку оштрафували на 7 тисяч гривень за пандус
18 серпень, 2016, 13:32