На Волині серійного ґвалтівника не взяли в СІЗО. ФОТО

На Волині серійного ґвалтівника не взяли в СІЗО. ФОТО
Жителі Городинь і сусіднього Романова у Рожищенському районі останніми днями погано сплять і побоюються випускати дітей на вулицю. У страху їх тримає односелець, який у 37 років має чотири «відсидки» – за крадіжку, грабіж, зґвалтування і вбивство.

Нещодавно він знову намагався поглумитися над дівчиною. Проте небезпечного рецидивіста гуманний суд після цього не взяв під варту, а відправив назад у село – під домашній арешт, - повідомляє Вісник+К.

Михайло Романюк підстеріг 22-річну Тетяну Корніяшик, яка ввечері випасала коня неподалік господарського двору. Зловмисник підкрався до неї з лісу, до якого сиділа спиною (до речі, чоловік мав у лісі своєрідний схрон, де час від часу відлежувався). Спробував затягнути Тетяну в хащі.

Жертва активно боронилася. Тоді нападник однією рукою приставив ножа до серця, а другою замахнувся над держаком. Становище дівчини було практично безнадійне. Рецидивіст, всунувши їй до рота свою руку, яка розірвала всередині слизову з двох боків, потягнув Тетяну до лісу. Порятунок прийшов від двох братів-односельців, які проїжджали неподалік і, почувши незрозумілі звуки, пішли на них, зрештою налякавши насильника. Його того ж дня затримали патрульні між селами Кроватка та Березолуки.

– У суботу в нас у селі відбувся слідчий експеримент. Тетянка ще тоді запитала мене: «Дядь Віть, а його посадять?» У мене тоді все аж стиснулось. Як міг заспокоїв, переконав, що з таким кримінальним минулим інакше бути не може, – каже Городинівський сільський голова Віктор Петрук.

Селяни вже не сподівалися побачити Михайла Романюка найближчі кілька років, але у неділю він з’явився. Цього дня Рожищенський районний суд, обираючи для нього запобіжний захід на час слідства, вирішив призначити домашній арешт на два місяці замість тримання під вартою, про яке клопотала слідчий Рожищенського відділу поліції Ірина Гарасим. Для неї та її колег, бо серед правоохоронців району немає таких, хто б не знав біографії Михайла Романюка, таке рішення судді Сергія Панасюка стало несподіванкою, а для жителів Городинівської сільської ради – шоком. Причина у тому, що зґвалтування, за чинним Кримінальним кодексом, є злочином середньої тяжкості, навіть менш небезпечним, аніж, скажімо, кілька кущиків маку, посіяних бабцею на власному городі.

Люди бояться за своє життя. Ніч з неділі на понеділок Віктор Петрук провів із зарядженою мисливською рушницею, адже, кажуть люди, Михайло Романюк заявив, що голова буде наступним. Тітка Тетяни Коніяшик Мирослава Приходько хвилюється, чи не прийде нападник знову до своєї жертви, адже та наважилася написати на нього заяву в поліцію.

– У хаті з Тетянкою самі жінки живуть – бабця і мама. Хто їх захистить? Вони з п’ятниці ще жодної ночі практично не спали, – обурюється Мирослава Ігорівна.

Як випливає зі слів сільчан, Тетяна та її рідні справді відважилися на подвиг. Адже приблизно місяць тому з участю Михайла Романюка вже був інцидент у місцевому магазині. Він з домаганнями прийшов до продавчині, душив її. Але жінка з переляку відмовилася писати заяву на односельця, тож зрештою його дії кваліфікували лише як дрібне хуліганство, призначивши йому 60 годин громадських робіт. Та відбути їх чоловіка ніхто не змусив, бо контроль поклали на сільського голову, який на «зека» управи не має.

Михайло Романюк приходив до Віктора Петрука, поставив пляшку горілки на робочий стіл, поклав ніж і запропонував «поділити» село на зони впливу. А щоб довести свій «авторитет», «заборонив» роботу сільського клубу на 40 діб, перерізавши електропроводку. Все це сходило Романюку з рук.

У понеділок відбулися збори селян. Радилися, що робити далі. Лунали навіть заклики до самосуду. Проте, коли емоції вщухли, вирішили підготувати звернення від сходів селян на ім’я голови Рожищенської райадміністрації Інни Гайворонської, прокурорів району й області з вимогою посприяти взяттю під варту небезпечного односельця. Можливо, публічний розголос таки змусить високий суд, який не бажав зайвий раз обмежувати громадянські права та свободи Миколи Романюка, зважити на його біографію і реальну ситуацію у Городинях.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
та зберіться декілька чоловік і відріжте йому ....
Відповісти
Чоловіків вже не залишилось. Всіх відважних забрала АТО...
Відповісти
А де ви бачили нормального суддю ,це все хабарники
Відповісти
скиньте його адресок мы подедем поговорым помужски
Відповісти
В статті вказана адреса с. Городині рожищенський р-н
Відповісти
Волиньпост такий Волиньпост
Фото гвалтівника не треба?
Відповісти
Щоб вiн ще нас натягнув? Неееее
Відповісти
Не буде діла люди добрі поки тихенько небудемо відстрілювати отаке і йому подібне бидло.
Відповісти
козла на рею
Відповісти
Що не може зробити ледача поліція - тихенько без шуму і пилу зробить народ...
Відповісти
візьміть оту сволоту! вивезіть десь за село і застрельте, потім закопаєте тихенько.... а ні то втопіть в стовочку і край!
Відповісти