Порошенко обіцяє ввести військовий стан і почати мобілізацію, якщо на Донбасі буде загострення військових дій. ВІДЕО

Порошенко обіцяє ввести військовий стан і почати мобілізацію, якщо на Донбасі буде загострення військових дій. ВІДЕО
Президент України Петро Порошенко знову пообіцяв мобілізацію і військовий стан в разі загострення на Донбасі.

Про це він сказав під час виступу перед військовими 16 бригади в Бродах Львівської області, - повідомляє 112 Україна.

Він також зазначив, що на контрактну службу вже пішло понад 45 тис. осіб, і саме це дало можливість утриматися від оголошення чергової хвилі мобілізації.

"Мені приємно повідомити, що понад 45 тис. українців записалися добровольцями в контрактну армію тільки в цьому році. На сьогоднішні ці добровольці-контрактники дозволили мені як верховному головнокомандувачу утриматися від оголошення нових черг мобілізації. Але, на жаль, загострення ситуації на сході та в Криму не виключає можливості, в разі продовження ескалації, рішення ввести воєнний стан і оголосити мобілізацію, - сказав Порошенко.

Принципова позиція України зараз в координації з нашими міжнародними партнерами повернути агресора за стіл переговорів, змусити взяти на себе зобов'язання в мінському процесі і повернути нормандський формат. Розраховувати на перемогу ми можемо, коли ми потужні збройні сили, висококваліфіковані, високопатріотична, добре озброєні і підготовлені. Впевнений в тому, що і першу, і другу складову нашого успіху ми забезпечимо", - сказав Порошенко.

У той же час, за його словами, зараз все ще не можна виключати можливості ескалації конфлікту на Донбасі або ж повномасштабного російського вторгнення. Нагадаємо, що сьому хвилю мобілізації вирішили поки не оголошувати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що воно меле?
Відповісти
Звичайно введе і загострення на сході сам для цього створить.Бо ж народ вже на грані,а осінні платіжки можуть стати останньою краплею.І тоді люди будуть збиратись на мітинги і вимагати перевиборів на яких Петі нічого не світить а військовий стан якраз і передбачає заборону мітингів і виборів.Та такий стан коли всіх незадоволених діями влади фактично все населння за намагання щось змінити в країні вважатимуть пособниками ворога теж довго тривати не зможе і Петько це розуміє.Тому намагатиметься за допомогою механізму військового стану обережно "спустити пар" показати що може бути ще гірше і винен в цьому не він а звичайно ж Путін. Поживемо побачимо що переможе здоровий глузд і інстинкт самозбереження чи ненаситне бажання наживи.А такими заявами президента його політтехнологи просто прощупують грунт вивчаючи можливу реакцію населення.
Відповісти
от нехай бере всіх чиновників, держслужбовців, які протирають штани і йде і воює
Відповісти
Свідомі і не свідомі,все залежить тільки від нас.Згуртований, незалежний,вільний люд не здолати нікому.Ні своїм,ні чужим ворогам.Це наша земля,земля наших предків і панувати на ній не дамо нікому.А тому обєднуйтесь і до боротьби,бо нас чекають великі випробування,але ми переможемо.
Відповісти
Політтехнологи Петі вже тут?)
Відповісти
Не має гіршого нанароду і країни чим Росія.
Але агонія почалася. Навіть вони самі знають усі що їм кінець як скаженим собакам.
Відповісти
Та хто цьому брехуну вірить?
Відповісти
Останні новини
Порошенко обіцяє ввести військовий стан і почати мобілізацію, якщо на Донбасі буде загострення військових дій. ВІДЕО
19 серпень, 2016, 04:28