На Волині птахофабрика судилась з поліцією за півмільйона гривень

На Волині птахофабрика судилась з поліцією за півмільйона гривень
Днями Господарський суд Волинської області розглянув та прийняв рішення у справі за позовом «Володимир-Волинської птахофабрики» до Головного управління Національної поліції у Волинській області про стягнення 453 358 гривень.

З рішення суду відомо, що свого часу до правоохоронців звернулося сільськогосподарське підприємство «Загатенці-Сервіс» із заявою про те, що їхнє зерно забрала «Володимир-Волинська птахофабрика». Мовляв, 150 тонн ріпаку та 300 тонн пшениці зберігалось на складах, що знаходяться у селі Промінь Луцького району. І там же «Володимир-Волинська птахофабрика» нібито незаконно зайняла собі приміщення, а разом з ним і забрала зерно.

На підставі цієї заяви правоохоронці відкрили кримінальне провадження та звернулись до Луцького міськрайонного суду з клопотанням надати їм дозвіл на огляд зазначених складських приміщень та вилучення зерна.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ще у серпні минулого року виніс ухвалу, якою задовольнив клопотання слідчого.

Того ж дня на підставі цього документу правоохоронці оглянули склади та вилучили з них 100 тонн ріпаку та майже 140 тонн пшениці, які в подальшому віддали на зберігання СГ «Загатенці-Сервіс».

Разом з тим в листопаді 2015 року ухвалою Луцького міськрайонного суду було прийнято рішення повернути вилучене зерно «Володимир-Волинській птахофабриці», однак та його не отримала й досі.

У грудні 2015 року «Володимир-Волинська птахофабрика» подала до ГУНП заяву про злочин з приводу тривалого невиконання ухвали суду. За цим фактом також було відкрите кримінальне провадження, а птахофабрику було визнано потерпілою стороною у справі.

В ході розслідування кримінального провадження виявилось, що СГ «Загатенці-Сервіс» дійсно прийняло на зберігання спірне зерно, однак потім передало його на зберігання іншій фірмі. Де ж наразі зерно – нікому не відомо. Проти посадової особи СГ «Загатенці-Сервіс», яка була відповідальна за зберігання зерна, відкрили кримінальне провадження за статтею 388 Кримінального Кодексу України (Незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт або яке описано чи підлягає конфіскації), яке згодом об’єднали з попереднім.

Виходячи з того, що впродовж 6 місяців ухвала про повернення зерна так і не виконана, представники «Володимир-Волинської птахофабрики» подали до суду на Головне управління Національної поліції з вимогою стягнути з державного бюджету 453 358 гривень моральної шкоди та відшкодувати більше 6 801 гривні судового збору.

Представники ГУНП в судовому засіданні просили відмовити позивачу в задоволенні позову з тих підстав, що вони на виконання ухвали суду направили директору СГ «Загатенці-Сервіс» лист з вимогою повернути зерно «Володимир-Волинській птахофабриці». Проте, оскільки він цього не зробив і проти нього відкрили кримінальне провадження, ухвалу Луцького міськрайонного суду представники відповідача вважають виконаною.

Як пояснили в судовому засіданні представники «Володимир-Волинської птахофабрики», свого часу вони придбали 299 тонн 86 кілограмів зерна у іншого підприємства, і на підтвердження цього надали суду відповідні документи. А відповідно до наказу гендиректора птахофабрики, частину цього зерна відвезли на зберігання на склад.

В ході розгляду справи у Господарському суді Волинської області було встановлено, що законним власником вилученого зерна була саме «Володимир-Волинська птахофабрика», а не СГ «Загатенці-Сервіс».

Крім того, причиною подальшої втрати зерна пшениці стали неправомірні дії працівників ГУНП щодо утримання зерна, незважаючи на їх обов’язок повернути його позивачу.

Зрештою Господарський суд Волинської області вирішив позов задовольнити повністю та стягнути з державного бюджету на користь «Володимир-Волинської птахофабрики» 453 358 гривень завданої шкоди та зобов'язати ГУНП у Волинській області повернути фабриці 6 801 гривню витрат судового збору.

Зауважимо, що сторони по справі ще мають можливість оскаржити рішення суду в апеляційному порядку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
так, бабло рішає )) що помінялось?
Відповісти
о як круто. новий спосіб збивати бабло з лохів що платять податки)
Відповісти
Всiм добре, з бюджету (з нас усiх) вкрадено пiв мiлiона гривень... А головне, все по закону.
Відповісти
та там ты самі розборки між Москвічом та птахофабрикою.... просто Москвіч не одного взув і ще не одного взує
Відповісти
Останні новини
На Волині птахофабрика судилась з поліцією за півмільйона гривень
18 серпень, 2016, 17:59