У луцьких дошкільнят буде свій замок. ФОТО

У луцьких дошкільнят буде свій замок. ФОТО
Малий архітектурний комплекс відкрили на базі Луцького дошкільного навчального закладу №26. Урочистий захід під гаслом «Юні будівничі творять замок мальовничий», приурочений до Дня міста, відбувся сьогодні, 19 серпня.

Дошкільнятам у садочку показали живу історію Луцька, аби дітки могли вивчити минуле Батьківщини не з книг чи розповідей. Тому для малечі облагородили малий архітектурний комплекс, подібний до замку Любарта. Хоча ще зроблено зовсім мало, але ж, щоб щось закінчити, треба обов’язково це почати. Про це розповіла директор закладу Наталія Стефанюк.

«Сьогодні ми зібралися з нагоди відкриття малого архітектурного комплексу на території нашого ДНЗ. Питання національно-патріотичного виховання зараз, як ніколи, актуальне. Наші педагоги не стоять на місці. Вони реалізували свою ідею створити саме такий малий архітектурний комплекс, щоб діти могли вивчати історію нашого краю не лише зі сторінок книжок, не лише з картин, а безпосередньо споглядаючи її», – сказала Стефанюк.

Також жінка запросила Луцького міського голову Миколу Романюка, який завітав на дитяче свято, долучитися до будівництва живої історії, заклавши свою цеглинку та посадивши символи України – вербу та калину.

Мер Луцька, жартуючи, зізнався, що у молоді роки, після закінчення школи, коли йому не вдалося вступити у військове училище, а довелося шукати роботу, то перший запис у трудовій книжці – це різноробочий будівельної бригади. Тому із задоволенням підтримав цю ідею.

Опісля Луцький міський голова розповів, чому цей будівничий проект запам’ятається місцевим дошкільнятам.

«Банальний вислів, але воно є так: «Діти – наше майбутнє». Дійсно, все починається з сім’ї, з дитячого садочка, і сьогодні цей захід теж десь залишиться у свідомості дітей, а якщо говорити про національно-патріотичне виховання, то це якраз є невеличка його складова. Сьогодні і в піснях, і у віршиках, які читали дітки, йдеться про місто Луцьк. Якщо воно любитимуть своє місто, то і будуть берегти його, і в майбутньому творитимуть щось для того, аби тут було більш комфортно жити. Тому цю цеглинку, що ми заклали сьогодні, це не стільки для В’їзної вежі. Ми заклали цеглинку у свідомість дітей. Маємо надію, що у майбутньому кожна дитина закладе цеглину і для свого замку», - підкреслив Романюк.

















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцьких дошкільнят буде свій замок. ФОТО
19 серпень, 2016, 18:37