Працівників санстанції змушують «вибивати» з підприємців гроші

Працівників санстанції змушують «вибивати» з підприємців гроші
Працівники санітарно-епідеміологічної станції міста Луцька та Луцького району спонукали підприємців укладати з ними договори і платити гроші, хоча за законом такі послуги замовляються добровільно.

Про це повідомили 19 вересня у прокуратурі Волині.

Перевіряючи роботу підприємств, працівники СЕС спонукали підприємців укладати договори про проведення бактеріологічних обстежень приміщень перукарень та сплати за це коштів на рахунки санепідемстанції.

Хоча, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 1544 від 15.10.2002 року «Про затвердження переліку робіт і послуг у сфері забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, які виконуються та надаються за плату», такі послуги надаються лише на добровільних засадах за договорами з юридичними та фізичними особами, кажуть у прокуратурі.

Прокуратура встановила, що керівництво Волинської обласної СЕС навіть доводило Луцькій СЕС відповідні плани: вказували суму коштів, яка повинна надійти від надання платних послуг.

Для санітарно-епідеміологічної станції міста Луцька та Луцького району планово доведено обсяг надходження коштів за надання платних послуг на поточний рік у сумі 872 345 гривень, кажуть у прокуратурі.

На усунення цих порушень прокуратурою Волині головному державному санітарному лікарю області внесено подання.

Довідка

У прокуратурі нагадують, , що задля запобігання випадкам незаконного втручання контролюючих та правоохоронних органів у діяльність підприємств, установ, організацій, інших господарюючих суб’єктів у прокуратурі Волинської області запроваджено «гарячу лінію» для підприємців. За номером 72-39-46 усі суб’єкти господарювання, права або законні інтереси яких порушено службовими особами правоохоронних органів та органів контролю, у робочі дні з 9 до 18 години мають можливість звернутися у прокуратуру області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Працівників санстанції змушують «вибивати» з підприємців гроші
19 вересень, 2012, 14:42