Через хробаків журналісти отримали запрошення на дегустацію та сертифікати якості. ДОКУМЕНТ

Через хробаків журналісти отримали запрошення на дегустацію та сертифікати якості. ДОКУМЕНТ
Інцидент із хробаками в макаронах набув значного розголосу у мережі. І нарешті редакція ВолиньPost отримала адекватну відповідь від виробника.

На нашу адресу надійшов лист від представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Продовольча компанія «Заграва», у якому нас запевнили, що така ситуація просто неможлива, адже виробництво ретельно контролюється на всіх етапах.

Пропонуємо вашій увазі текст листа без змін:

"Торгова марка Makarella отримала негативний відгук від редактора волинського видання «Волиньпост» про макаронні вироби, які вона отримала в подарунок на фестивалі «Lutsk Food Fest». Катерина Дулапчій нібито знайшла в упаковці пробника багато черв’яків.

Тож хочемо дати пояснення цього інциденту, який миттєво поширився в
інформаційному просторі і викликав багато неоднозначних коментарів.

ТОВ «Продовольча компанія «Заграва» представляла на фестивалі «Lutsk Food Fest» макаронні вироби ТМ Makarella: продавали на торговій ятці вироби фасовані 1 кг та 400 г, а також дарували зразки продукції, фасовані в 100 г пакети, на яких є дата
виготовлення та номер партії, наклейка торгової марки.

Багато відвідувачів фестивалю придбали продукцію та отримали в подарунок такі пробники. Уся партія пробників, на які нарікає пані Дулапчій, датована 27.12.2015, і такі ж пробники є в наявності на складі виробника. Тому для контролю і перевірки можемо надати на незалежну експертизу.

ТОВ «ПК «Заграва» в березні 2015 року пройшло процес сертифікації в системі ISO 9001, ISO 22000 ДП «Чернігівстандартметрологія». Саме сертифікація по стандарту ISO 22000 (HACCP) на сьогоднішній день визнана у всьому світі як найбільш ефективна система безпечності
харчових продуктів. Підприємство контролює якісні показники та показники безпечності по всьому технологічному процесу виготовлення: від контролю якості сировини та вхідних матеріалів, до контролю за готовою продукцією та умов зберігання.

Перевірка якості макаронних виробів проводиться щоденно контрольно-виробничою лабораторією. Порушень дотримання технологічних параметрів не виявлено. Контрольні зразки кожного виду макаронних виробів відбираються з кожної партії продукції та зберігаються на
підприємстві протягом одного року. Переглянуті пробники макаронних виробів, зокрема «Ракушка», були датовані 27.12.2015р. Інформуємо, що, маючи сертифікат відповідності від ДП «Волиньстандартметрологія» продукція ТОВ «ПК «Заграва» проходить періодичний технічний нагляд. Безпосередньо у січні 2016 року саме макаронні вироби класу «Екстра» групи В «Ракушка» проходили випробовування згідно органолептичних, фізико-хімічних показників,
вмісту пестицидів, вмісту мікотоксинів.

За результатами випробовування зразків був отриманий протокол випробовування з відміткою, що продукція відповідає вимогам ДСТУ 7043:2009 (фотокопія додається). Пані Катерина отримала у подарунок макарони «Ракушка» саме цієї партії.

У червні 2016 році ТОВ «ПК «Заграва» успішно пройшло черговий аудит на визнання сертифікатів ISO 9001, ISO 22000 ДП «Чернігівстандартметрологією», що ще раз підтверджує, що підприємство належним чином веде роботу для забезпечення показників якості і безпечності.

ТОВ «ПК «Заграва» має договірні стосунки з спеціалізованою організацією, що проводить щотижневий моніторинг та аудит згідно Програми заходів боротьби з біологічними шкідниками. Працівники компанії пройшли навчання з курсу «Стандарт IFS і BRC. Програма
захисту від шкідників за вимогами HACCP, ISO 22000:2005», що ще раз підкреслює відповідальність, з якою ставиться виробник до безпечності своєї продукції.

На підприємстві вжиті всі необхідні заходи, щоб убезпечити зараження готової продукції від шкідників на всіх етапах виробництва.

У серпні 2015 року підприємство відвідала комісія Всеукраїнського
конкурсу «100 кращих товарів України» і оцінила за найвищими балами виробництво і продукцію - отримали нагороду «Переможець в номінації продовольчі товари». Також макаронні вироби ТМ Makarella в жовтні 2015 року отримали золоту медаль за якість на міжнародному дегустаційному конкурсі «World Food Ukraine 2015».

Підприємство постійно надає продукцію для благодійного проекту «Меценати для солдата», підтримує дитячі конкурси та спортивні змагання, а саме надає макаронні вироби ТМ Makarella.

Для контрольної перевірки вказаної партії пробників макаронних виробів «Ракушка» запрошуємо Катерину Дулапчій та журналістів інших видань на виробництво ТОВ «Продовольча компанія «Заграва», щоб остаточно переконатися у нашій відповідальності і якості продукції.

Для ознайомлення із технічними можливостями потрапляння сторонніх предметів, комах або їх залишків в готову продукцію або упаковку – запрошуємо журналістів та споживачів відвідати виробництво ТОВ «Продовольча копанія «Заграва» і самостійно побачити усі процеси виготовлення макаронної продукції. Як це нещодавно зробили за власною ініціативою журналісти ще одного видання «Конкурент».

P.S. Хочемо вибачитися перед організаторами чудового фестивалю «Lutsk Food Fest», які незаслужено були звинувачені в підборі учасників. Але, запевняємо, що неякісної продукції на фестивалі від ТМ Makarella не було, адже ми дуже цінуємо наших споживачів і дбаємо, щоб вони отримували дійсно якісний продукт".



А звідки ж все-таки хробаки?..

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це типу " ми все контролюємо,в нас хробаків не було. Де ви їх взяли ми не в курсі)"
Відповісти
У хробаків зуби виросли, сидять у пачці гризуть сухі макарони.
Відповісти
Ну якщо вони їх купила минулого року, то там не лише хробаки могли бути
Відповісти
не купила,їй ніби презентували..Може вона сама пропіаритись хоче,або "замовлення" від конкурентів
Відповісти
Дивна ситуація, роздавали та продавали масу пачок макарон, а хробаки були лиш в одного покупця. А може це просто заказуха. Зверніться нехай знайдуть ще покупців з хробаками, а то щось невіриться.
Відповісти
Да то Дулапчій сама тих хробаків понавозила з... Туреччини!
Відповісти
Останні новини
Через хробаків журналісти отримали запрошення на дегустацію та сертифікати якості. ДОКУМЕНТ
20 серпень, 2016, 10:28