Як правильно подорожувати автостопом, щоб не потрапити в халепу

Як правильно подорожувати автостопом, щоб не потрапити в халепу
Автостоп – чудовий спосіб подорожей, особливо якщо фінанси обмежені.

Повідомляє Канал новин 24.

Він непередбачуваний, трохи ризикований і часом навіть небезпечний, однак головним його плюсом є можливість вирватися з рутини.

Однак навіть у такому вільному способі пересування теж є свої правила.

Пристойний вигляд

Від того, як ви виглядаєте і позиціонуєте себе, залежить чи зупиниться водій. Водіям важко зрозуміти хто на узбіччі, особливо в нічний час. Найкраще вдягнути зручний, чистий і охайний одяг, придатний для різних погодніх умов. В такому випадку мандрівник має більше шансів на попутний транспорт. А для того, щоб вас помітили на дорозі, на одязі повинні бути яскраві елементи.

Маршрут поїздки

Краще заздалегідь спланувати маршрут. Ви можете придбати карту автомобільних доріг тієї місцевості, куди вирушаєте. Уважно вивчіть, які населені пункти будуть потрапляти на вашому шляху. Планування – дуже важлива річ для автостопу.

Спочатку – гроші

Коли сідаєте у машину, варто одразу домовитись, що проїзд буде безплатним. Якщо не попередити водія, то пізніше можуть виникнути неприємні ситуації.

Підтримувати розмову

Розмова з попутником – це хороший спосіб для водія розвіяти дорожню нудьгу і не заснути за кермом. Тому треба говорити, запитувати і розповідати, адже саме для цього вас і підбирають на дорозі.

Повага

Намагайтеся поводитися пристойно. Якщо ви будете дозволяти собі зайвого, до прикладу, вказувати водію чи без дозволу курити в авто, то вас можуть попросити покинути салон машини.

Правильно обирайте місцевість

Подорож слід починати за межами міста. Машину стопити краще на великих трасах, де було б зручно зупинитись водію. Потрібно пам’ятати, що в Європі не можна зупиняти машину на автобанах, а в Італії автостоп взагалі заборонений.

Толерантність

Не варто при розмові з водієм зачіпати теми політики, релігії чи грошей. Ви можете бути слухачем, але не вступати в суперечку. Деяким водіям необхідно, щоб їх вислухали.

Позитив

Автостоп – це не завжди просто, але всупереч всьому завжди залишатись в доброму гуморі. Жартуйте, підтримуйте розмову і живіть у хорошому настрої.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як правильно подорожувати автостопом, щоб не потрапити в халепу
21 серпень, 2016, 04:21