Компартія на Волині продала чоловіку авто з «липовим» номером кузова

Компартія на Волині продала чоловіку авто з «липовим» номером кузова
Житель Волині купив в обкому КПУ автомобіль з «перебитим» номером кузова, а повернути гроші собі зміг тільки після того, як у справу втрутився головний комуніст України Петро Симоненко.

Кілька років тому житель села Бузаки Камінь-Каширського району Артем Змоклий вирішив стати автовласником. Сума, заощаджена та зароблена на сезонних роботах, дозволяла розраховувати на щось більше ніж банальний «Жигуль». Але й не була такою значною, щоб купувати авто в салоні.

Тож Артем почав шукати варіанти на Луцькому авторинку. Хлопцеві неймовірно «пощастило»...

Німецька машина, волинські комуністи, демократична ціна…

Серед ряду іномарок Артем знайшов дуже шанований поліськими селянами седан «Wolksvagen Passat» В-3. Автівка - 1989 року випуску, в хорошому технічному стані.

До того ж – за досить смішною, як на той час і на таку марку автомобіля, ціною – 25 тисяч гривень.

«Пассат», за словами продавців, був «білим» не лише за кольором, а й перед законом.

Тож, спокушений такою вигідною пропозицією, селянин оформив звичну для автобазарної практики біржову угоду.

Сліди «операції»

Не зробив Артем лише одного – найнеобхіднішого. Він не здогадався перед купівлею перевірити автомобіль на предмет відповідності номерів агрегатів з номерами, що записані в документах. Та й не провів кваліфікованої експертизи на наявність підробки документів та номерів кузова.

Можливо, що причиною цього була солідність покупця – волинський обком Компартії України, на балансі якого значилося авто.

Даремно. Катався Артем недовго. В 2010 році, під час проходження обов’язкового технічного огляду в ДАІ, виявилося, що у його автомобіля «переварена» номерна панель корпусу.

Іншими словами, старий номер вирізаний, новий – прикріплений, а сліди «оперативного втручання» - замасковані. Такі маніпуляції, як правило, проводять з краденими авто, для яких роблять нові документи

Авто поставили на штраф майданчик. За якийсь час Артем Змоклий повернув собі іномарку але… вже, відповідно до законодавства, без реєстраційних документів і номерних знаків.

Таким чином, Артем, за 25 тисяч гривень, «придбав» машину, красна ціна якої на шроті (авто на запчастини) не більше 600 доларів.

Суд. Виконавча служба. Петро Симоненко

Ошуканий хлопець звернувся до правоохоронців з скаргою на попередніх власників автомобіля. Тобто, Волинського обкому КПУ.

Судовий процес затягнувся майже на два роки. Нарешті, у червні цього року суд зобов'язав Волинський обласний комітет КПУ компенсувати Змоклому матеріальні збитки.

Скоріше за все пришвидшити судову тяганину вдалося матері потерпілого – Ніні Павлівні Змоклій. Жінка зуміла додзвонитися до голови Компартії України Петра Симоненка і поскаржитися на його волинських партійних підлеглих.

«Судове рішення було на нашу користь. Виконавча служба арештувала рахунки обласного комітету КПУ. Так що з того? У них там одні нулі. Ні копійки не лежить, нічого вони не мають, приміщення орендують. Роби що хочеш», - розповідає Ніна Змокла.

«Вдалося мені відшукати номер Симоненка. Якось додзвонилася, розповіла про ситуацію. Як же так - гроші Артем збирав, відмовляв собі у всьому, а тут… Пообіцяв Петро Симоненко розібратися», - пригадує жінка.

«Це ввечері було. А на ранок вже самі з Луцька дзвонять. Мовляв приганяйте швидше машину, ми її забираємо і гроші відразу віддаємо», - каже Ніна Павлівна.

* * *

Історія закінчилася у вересні 2012. Виконавча служба видала постанову про закінчення виконавчого провадження у справі стягнення з Волинської обласної організації КПУ 25 тисяч 200 гривень. Хоча, якби не втручання Петра Симоненка – невідомо скільки ще б тягнулася справа…

Богдан ПТАШНИК (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: авто
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що доброго можна взагалі очикувати від компартії!Вони вже показали себе в 1932-1933 році,особливо на сході України.В наслідку чого стало жертвами 10 000000 невинно загублених душ!Ганьба краснопузим!!!
Відповісти
Не являюсь сторонником КПУ, но как это все "удачно" к выборам подкатило. :))))
Відповісти
Чому саме перед виборами? Тому що гроші повернули у вересні 2012 року...
Відповісти
Який добрий дядько...тепер бузачуки одноголосно голосуватимуть за комуняку
Відповісти
Останні новини
Компартія на Волині продала чоловіку авто з «липовим» номером кузова
19 вересень, 2012, 17:55