Компанія Roshen поклала на депозит у банку 300 мільйонів гривень

Компанія Roshen поклала на депозит у банку 300 мільйонів гривень
Кондитерська корпорація Roshen підписала генеральну угоду про співпрацю з ПАТ "Банк Восток" (Дніпро) і розмістила на депозиті в кредитно-фінансовій установі 300 млн грн.

Про це повідомив президент корпорації В'ячеслав Москалевський, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення компанії.

"Ми завжди вибираємо надійних партнерів для ведення бізнесу, тих, хто заслуговує довіри. "Банк Восток" – один з них", – сказав він.
Агентство повідомляє, що прибуток "Банку Восток" в 2015 році склала 49,567 млн грн, що на 0,5% більше, ніж за попередній рік (49,307 млн грн). Його чистий процентний дохід зріс на 68,8% порівняно з 2014 роком – до 257,8 млн грн.

Згідно з даними Нацбанку, до березня-2016 основними бенефіціарами банку були опосередковані власники 100%-го пакету акцій ПРАТ "Фоззі Груп" Володимир Костельман, Олег Сотников і Роман Чигир, а також Лілія і Вадим Мороховські.

У "Фоззі Груп", зокрема, входить мережа супермаркетів "Сільпо".

Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає Київську, Маріупольську, Кременчуцьку і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва – Вінницька область), а також липецьку фабрику "Рошен" (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику BonbonettiChoco (Угорщина).

Власником корпорації є президент України Петро Порошенко. В ході виборчої кампанії він обіцяв продати Roshen, найняв для цього інвестиційну компанію Rothschild і українську інвестгруппу "Інвестиційний капітал України" (ICU).

Проте пізніше було оголошено про відсутність покупців і 14 січня 2016 року був підписаний договір, за яким Порошенко передав свою частку в корпорації Roshen у незалежний "сліпий траст. Банк-управитель трасту має також довіреність на чотири роки на переговори про продаж активів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повністю підтримую!
Відповісти
Чекали чогось іншого?
Відповісти
ПОКИ ЛЮДИ БІДУЮТЬ ГИНУТЬ ПОРОШЕНКО З СІМЄЮ ЖИВЕ ЖИРУЄ
Відповісти
Останні новини
Компанія Roshen поклала на депозит у банку 300 мільйонів гривень
23 серпень, 2016, 01:16