Телефони Apple втрачають позиції

Телефони Apple втрачають позиції
Смартфони американської компанії Apple втрачають позиції на світовому ринку.

Про це повідомляють офіційні звіти корпорації за 2 квартал 2016 року. Такої ж думки дотримуються експерти інформаційних агентств Reuters та Bloomberg. Це вже другий квартал поспіль, в якому американська компанія зменшує обсяги продаж смартфонів.

Падіння продаж складає 15%

Згідно з даними фінансових звітів, в другому кварталі 2016 року Apple вдалося реалізувати 40 мільйонів і 400 тисяч пристроїв iPhone. Минулого року об’єми продаж в другому кварталі склали близько 47 мільйонів ґаджетів. Таким чином, річний спад попиту на iPhone склав близько 15%.

В той же час в Україні телефони Apple на сайті стабільно потрапляють в список популярних пристроїв. Хітом під номером 1 залишається iPhone 5s, ціни на який навесні дещо впали. Друге місце за популярністю займає iPhone 6.

Звіти також повідомляють, що через зниження попиту оборот компанії Apple впав на 14,6%. Загалом корпорація отримала виручку в обсязі 42 мільйони 360 мільйонів доларів за підзвітний період (проти майже 50 млрд роком раніше). Чистий прибуток Apple впав на цілих 27% і склав 7 мільярдів 800 мільйонів доларів. Роком раніше за аналогічний період корпорація заробила 10 млрд 680 млн $.

Знижується попит і на іншу техніку Apple. В 2 кварталі було реалізовано 4 млн 252 тис комп’ютерів Mac, а також майже 10 мільйонів програвачів iPad. Але рекордсменом в падінні стали «розумні» годинники Apple Watch. За квартал їх продажі впали на 55%, у порівнянні з тим же періодом 2015 року. Таке падіння аналітики пов’язують з тим, що модель більше року не оновлювали, лише презентуючи нові моделі ремінців та браслетів.

Незважаючи на такі песимістичні показники, на фондовому ринку звіт було сприйнято позитивно. Це пов’язано з тим, що деякі аналітики робили більш сумні прогнози, передбачаючи більше падіння прибуків компанії. В результаті публікація звіту призвела до здорожчання акцій Apple на 6,5 відсотків. Це дозволило дещо відновити втрачені позиції, але все одно за рік падіння акцій складає 8,2%.

Прогнози Apple

Попри те, що квартальний звіт демонструє зниження попиту на продукти Apple, в самій компанії дотримуються оптимістичного прогнозу.

Представники корпорації вважають, що сповільнення продажів вдасться «заморозити», і в третьому кварталі доходи складуть від 45,5 до 47,5 мільярдів доларів. Це дещо менше, ніж роком раніше (51,1 млрд), але більше, ніж у 2 кварталі. Такої ж думки дотримуються і деякі незалежні фінансові аналітики. Основним пристроєм, який має простимулювати продажі, повинен стати iPhone 7, презентацію якого проведуть в середині вересня. Незважаючи на те, що новий смартфон не отримає суттєвих нововведень (таких, як AMOLED дисплей, подвійна камера чи сканер райдужної оболонки ока), в компанії сподіваються, що він зможе зацікавити мільйони покупців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.