ТОП-5 порад для здорового сну від олімпійських чемпіонів

ТОП-5 порад для здорового сну від олімпійських чемпіонів
Одна із важливих складових успіху на Олімпійських іграх, окрім тренувань, зосередженості й бажання перемогти – міцний сон, який допомагає відновитися після фізичних навантажень.

Тренування для перемоги на Олімпійських іграх має важливе значення, але підготуватися до змагань неможливо без здорового сну, пише “Українська правда. Життя”.

“М’язи в основному відновлюються уві сні, а не під час лежання на дивані перед телевізором, – розповідає директор клініки сну Oivauni у Фінляндії Генрі Туомілето. Без відновлення атлети не можуть досягнути піку своїх можливостей”.

Який він – сон, гідний олімпійського атлета, розповідають власники золотих медалей найавторитетніших спортивних змагань.

Філ Далхаузер: Вранці все одно стомлені? Подрімайте

Чемпіон з пляжного волейболу Філ Далхаузер розповідає, що між змаганнями не завжди вдається достатньо спати. 36-річний спортсмен лягає приблизно о 23:00 і прокидається десь о 8 ранку.

“Але часто такий режим збивається, – зізнається гравець. Коли я висипаюся, мій розум – світлий і мені легко сфокусуватися. Тому коли не вдається добре поспати вночі, я дрімаю вдень”.

Сем Ойсеркіс: Регулярність, регулярність, регулярність

Для члена команди США із веслування, повторення – головний секрет успіху на Олімпіаді.
Він прокидається о 5 ранку й дуже серйозно дотримується розпорядку дня. “Я можу бути надто одноманітним”, – зізнається спортсмен.

Але регулярність – це добре, якщо йдеться про сон. Лягати й прокидатися у той самий час – відрегулювати “внутрішній годинник”, завдяки якому засинати буде набагато простіше.

Геббі Дуглас: Ляжте раніше, щоб “повалятися”

Тренуючись до Олімпійських ігор у Ріо, 20-річна Геббі Дуглас багато часу приділяла ефективному відпочинку. Здоровий сон, на думку спортсменки, починається із підготовки, коли людина просто лежить у ліжку.

“Я часто лягаю і медитую. Це допомагає мені очистити думки й духовно відносить мене у приємне місце, – розповідає Геббі. Так мені простіше заснути й прокинутися через 8 годин свіжою”.

Сенді Морріс: Не нервуйте перед сном

24-річна легкоатлетка стверджує, що нервове збудження погіршує відпочинок.

“Коли я переживаю, намагаюся відкласти всі негативні думки й уявити океан. Я думаю про шум хвиль, які накочуються на берег. Врешті, дійсно засинаю”, – ділиться Сенді.

Медісон Хаджес: Засинайте вчасно

Для капітана збірної США з регбі, Медісона Хаджеса, секрет вдалого сну – лягати вчасно, щоб бути впевненим, що виспишся.

“Я завжди був серед тих, хто пізно вкладається й любить прокидатися не на світанку, – пригадує 23-річний спортсмен.

“Через кілька днів з’являється відчуття втоми й знижується ефективність. Тому потрібно просто дисциплінувати себе й говорити: “Добре, мені треба лягти спати зараз, тому що це дасть виспатися й показати найкращий результат”.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ТОП-5 порад для здорового сну від олімпійських чемпіонів
23 серпень, 2016, 06:41