Гройсман позитивно оцінив результати децентралізації в Ковелі

Гройсман позитивно оцінив результати децентралізації в Ковелі
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман задоволений результатами децентралізації. Зокрема, він позитивно оцінив впровадження децентралізації на Волині.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

"Децентралізація - одна з тих реформ, про яку я говорю з особливими відчуттями. Вважав і вважаю, що це одна з тих ключових реформ, яка має на меті повернути українцям почуття господаря на власній землі. Два роки тому я прийшов з цією ідеєю в уряд і тоді витримав чимало різних дискусій. Але в результаті реформу все ж вдалось запустити. І сьогодні громади отримали зовсім інші можливості самим на місцях отримувати більше надходжень до бюджетів та ефективно їх розподіляти задля розвитку міст, містечок та сіл.

Ще один приклад. У Ковелі лише за І півріччя 2016 року завдяки децентралізації обсяг перевиконання доходівміського бюджету склав 17,6 мільйонів гривень. Збільшення надходжень коштів дало можливість провести ремонти дахів шкіл міста, відремонтувати ДНЗ №14, зробити капітальний ремонт відділень в міській лікарні, реконструювати центр надання адмінпослуг та вдосконалити ще низку об'єктів міста.

Отже, децентралізація працює! А мені і тій команді, з якою ми давали їй старт, приємно бачити такі результати. І це ще більше надихає йти далі і проводити ті зміни, які потрібні Україні!",- йдеться в дописі.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просто центр багато коштів "собі рідненьким" а на місцях менше беруть, трохи людям :)
Відповісти