Волинські депутати хочуть перевірити «бурштинові землі»

Волинські депутати хочуть перевірити «бурштинові землі»
Постійна комісія обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів розглянула звернення т.в.о. КП "Волиньприродресурс" Волинської обласної ради Веніамініа Туза, в якому йдеться про те, що від несанкціонованого видобування бурштину Волинь має економічні, екологічні та соціальні збитки. КП "Волиньприродресурс" також констатує, що нелегальне видобування бурштину здійснюється й на територіях, які обласна рада погодила комунальному підприємству для отримання спецдозволу на користування надрами.

Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Постійна комісія рекомендувала голові обласної ради Ігорю Палиці своїм розпорядженням доручити КП "Волиньприродресурс" виконати на території області ревізійні роботи, де проводилося незаконне видобування бурштину та оцінити нанесені збитки. Підприємству також рекомендується розробити план заходів з рекультивації пошкоджених територій. Ревізію здійснюватимуть фахівці в галузі геології та екології, які співпрацюватимуть з КП "Волиньприродресурс" за цивільно-правовими угодами.

Для координації дій за ходом виконання ревізійних робіт рекомендовано створити робочу групу з депутатів обласної ради. За пропозиціями постійної комісії до складу групи рекомендується делегувати Василя Столяра, Ігоря Леха, Бориса Бабійчука, Олександра Омельчука та Юрія Ройка.

За підсумками проведення ревізії буде зроблено звіт, який розгляне постійна комісія обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів. Потому інформація буде оприлюднена в ЗМІ.

Таку позицію підтримали всі депутати, які були присутні на засіданні комісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Да, Лех та Столяр провірять вже не одну справу похоронили своїми провірками, не одне мисливське угіддя пішло в приватні руки, вот така "Батьківщина" одне шобло! Слова не можуть звязати, така й держава.
Відповісти
Всі!!!Це мабуть 5 не доробляних депутатів!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Депутати.... від одного слова можна вирвати....непонажираються ніколи, хочуть знову пайка собі увірвати... що за країна????
Відповісти