Громадяни України назвали найвидатнішого українця

Громадяни України назвали найвидатнішого українця
Населення України вважає, що працьовитість, оптимізм, життєрадісність і сміливість допомагають боротися з труднощами і проблемами, найвидатнішими українцями вважають Тараса Шевченка, Богдана Хмельницького і Степана Бандеру, що свідчать дані опитування компанії TNS.

Вибираючи найбільш значущі позитивні якості, властиві українцям, 30% опитаних назвали волелюбність, 24% – гостинність, 11% – дружелюбність. Доброту виділили 6% і щедрість 5%. При цьому в західному регіоні значно частіше, ніж в цілому по країні, найважливішою якістю називали гостинність (33%), в південному – волелюбність (41%), в північному – щедрість (13%).

Виділяючи якості, які допомагають українцям долати труднощі і проблеми, 47% назвали працьовитість, 37% – оптимізм і стільки ж – терпимість до думки і поглядів. Життєрадісність і почуття гумору назвали 32%, завзятість і наполегливість – 26%.

При цьому представники молодшої вікової групи значно частіше вибирали тверду волю (29%), цілеспрямованість і сміливість (по 25%). Представники західного регіону частіше називали працьовитість (58%) і старання (13%).

Найвидатнішим українцем назвали Тараса Шевченка (30%), Богдана Хмельницького вважають таким 4% опитаних, Григорія Сковороду – 3%, Степана Бандеру – 3%, Михайла Грушевського – 2%.

Кожен п'ятий (20%) назвав іншу особу, а 38% не змогли дати відповідь. Жителі Києва частіше, ніж опитані в цілому по країні, згадували Ігоря Сікорського (4%) і Пилипа Орлика (3%), а жителі західного регіону – Степана Бандеру (6%) і Андрія Шептицького (2%).

Серед найвидатніших гетьманів України 52% назвали Богдана Хмельницького, 13% – Івана Мазепу, по 7% – Петра Сагайдачного і Пилипа Орлика, а 2% – Дмитра Вишневецького. Інших називали 4%, а 15% не змогли відповісти на це запитання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Реве та стогне Стир широкий
Відповісти
Найвидатніший українець це Сталін! Сталін возєднав Україну! Сталін любив Україну!
Відповісти
Поверніться, пацієнт, вас не долікували, сталін так любив Україну, що десятки мільйонів українців згноїв в сибірських таборах.
Відповісти
Побичивши на головній сторінці тему статті, подумав тільки не Бандера.. Дякую!!
Відповісти
Останні новини
Громадяни України назвали найвидатнішого українця
24 серпень, 2016, 05:37