Серійний маніяк з Волині позначав майбутні вбивства дітей у календарі

Серійний маніяк з Волині позначав майбутні вбивства дітей у календарі
На Кіровоградщині ще з кінця весни почали зникати діти. Потім впродовж літа було знайдено кілька понівечених тіл. Навколо цих випадків здійнявся резонанс. І ось за підозрою у скоєнні жахливих злочинів затримали… 46-річного волинянина. Той вже мав кілька відсидок, у тому числі й за убивство.

Нещодавно достроково вийшов з місць позбавлення волі за так званим «законом Савченко», - про це повідомляє видання Вісник.

Жителі села Довгоноси Ковельського району Волині з жахом згадують ті часи, коли їхнім сусідом був Володимир Никитюк. Кажуть, відзначався особливою жорстокістю – катував тварин, підпалював людські стодоли… А у 2000-му скоїв низку злочинів ще й порубав місцеву дівчину. Коли чоловіка на п’ятнадцять років запроторили за ґрати, в селі нарешті зітхнули з полегшенням. Бо останнім часом через Володимира боялися зайвий раз виходити з дому, навіть не випускали гуляти надвір дітей.

Чоловік є психічно неврівноваженим, має другу групу інвалідності. Відомо, що понад півжиття він провів у місцях позбавлення волі – загальний термін ув’язнення сягнув 25 років! Перший 9-річний строк Володимир отримав ще в 1991 році за умисне знищення людського майна. Далі вчинив розбій і вбивство… Поки відбував наступний строк, сестра виїхала з Довгоносів на постійне місце проживання у Францію, а батько помер.

Отримавши сумну звістку, Володимир надіслав у Люблинецьку селищну раду лист з проханням детально розповісти йому про обставини смерті єдиної рідної людини, яка його хоч якось підтримувала. Бо його мами на той час уже давно не було. Засуджений відбував свій тюремний термін неподалік міста Олександрія Кіровоградської області в Петрівській виправній колонії суворого режиму №49. Він не визнавав себе винним в інкримінованих йому злочинах і до останнього апелював до різних інстанцій, в тому числі до Європейського суду з прав людини.

Тим часом черговий термін ув’язнення спливав. Володимир Никитюк так і не добув його до кінця і вийшов на волю на рік раніше за так званим «законом Савченко». Отримавши свободу, чоловік вирішив додому на Волинь не повертатися. Колишнього ув’язненого прихистили віруючі-п’ятдесятники з Олександрії. Очевидно, вірили у його перевиховання.

Та під час затримання відкрилися шокуючі факти. У підозрюваного виявили записи і календар, в якому маніяк помічав дати вчинення вбивств зі своїми поясненнями! Як правило, вони припадали на свята. Так, 22 травня зник 12-літній Ілля – у день «літнього» Миколая-Чудотворця. 7 липня, на Івана Купала, було жорстоко убито 21-річну Дарію – її знайшли на одному з пляжів Олександрії з розтрощеною сокирою головою. З сумки жертви зникло 250 гривень. 2 серпня, у день святого Іллі, не стало 13-річного Станіслава. Його тіло зі слідами удушення виявили в річці Інгулець на околицях міста. Наступна жертва мала розпрощатися з життям 17 серпня – день пам’яті святої преподобномучениці Євдокії. Кажуть, маніяк планував убивство молодої дівчини. Напередодні цього злочину його й вирахували.

Володимир Никитюк категорично заперечує свою причетність до цих резонансних злочинів. Проте правоохоронці впевнені, що доведуть його провину. Як доказ, мають записи з камер відеоспостереження, що підтверджують: він біля жертв таки крутився. А ще у телефон Володимира було вставлено сім-картку з телефону однієї із жертв.

Досі не відома доля ще однієї 15-річної дівчинки Софійки. Є підозра, що до її зникнення теж може бути причетний цей душогуб. Тож остаточна кількість жертв не відома.

Правоохоронці чекають на результати судово-медичних експертиз, в тому числі ДНК плям крові, виявлених на одязі затриманого. Якою буде подальша доля маніяка – він опиниться в тюрмі чи спецзакладі для душевнохворих – вирішуватиме суд. А в селі Довгоноси моляться, аби справа Никитюка знову не потрапила ні під які пом’якшуючі закони, щоб псих не вийшов на волю й не повернувся у їхнє село.

Нагадаємо, нещодавно ми писали про те, як Володимира Никитюка затримали та допитували за допомогою поліграфа.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
його треба допитувати за допомогою розжарених обценьок за яйця, а не якогось там поліграфа
Відповісти
Повісити як собаку!!!!!!
Відповісти
І йому Савченко-херой України допомогпа.Молодець Надя!!!
Відповісти
Останні новини
Серійний маніяк з Волині позначав майбутні вбивства дітей у календарі
25 серпень, 2016, 16:27