У Луцьку хотіли заборонити встановлення кіосків

У Луцьку хотіли заборонити встановлення кіосків
В обласному центрі Волині хочуть відрегулювати систему встановлення тимчасових кіосків шляхом введення тимчасового мораторію.

Про це сьогодні під час засідання комісії Луцької міської ради з питань торгівлі та підприємництва повідомив заступник міського голови Сергій Григоренко.

Так, він підготував проект мораторію, відповідно до якого всі діючі МАФи залишаються працювати, а встановлення нових не можна здійснювати до того часу, допоки управління архітектури не розробить детальну схему усіх вулиць міста.

«Не так давно ми створили робочу групу, яка вирішує питання встановлення малих архітектурних форм. Ми думали, що це якось покращить ситуацію щодо хаотичного встановлення кіосків. Але коли ми почали детально відпрацьовувати центральні вулиці і проспекти міста, то МАФи почали «переїжджати» в спальні райони міста. Для того, аби в нас кіоски не росли, як гриби після дощу, я пропоную ввести мораторій до розробки детальної схеми кожної вулиці», - пояснив Сергій Григоренко.

Готові схеми вулиць, як запевнив заступник міського голови, будуть оприлюднені на офіційному сайті міської ради, і вже пізніше буде вирішуватись питання, де саме розміщувати нові тимчасові споруди.

Втім така пропозиція Сергія Григоренка не знайшла підтримки серед членів комісії, адже, на їхню думку, це будуть утиски прав підприємців. Відтак комісіянти утримались під час голосування за проект цього рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.