У Луцьку хочуть більше знати про діяльність комунальних підприємств

У Луцьку хочуть більше знати про діяльність комунальних підприємств
У Луцьку хочуть завпровадити Порядок інформування про діяльність комунальних підприємств та закладів. Цей документ обговорили 25 серпня під час круглого столу.

Пише ВІП.

Нагадаємо, що експерти проаналізували комунальні підприємства Луцька на предмет відкритості. І хоч найвідкритішими визнали «Луцькводоканал» та «Луцьктепло», низку недоліків треба виправити.

Тож на розгляд вересневої сесії Луцької міської ради хочуть винести Порядок інформування про діяльність комунальних підприємств та закладів, який регламентує різні аспекти їх публічності.

Депутат міськради Павло Данильчук зауважив, що Луцькраду можна ставити в приклад для багатьох міських рад і на Волині, і в Україні. «Але це не означає, що в нас все ідеально», - зазначив він і додав, що разом зі своєю фракцією «Народний контроль» готовий підтримати такий проект рішення.

Данильчука підтримали і інші депутати, зокрема свободівець Богдан Богонос, представник «Батьківщини» Григорій Пустовіт та укропівець Ігор Поліщук.

А їхня колега Анна Мовяк зауважила, що у переліку оприлюдненої інформації хотіла б бачити і бюджетні запити підприємств та закладів. Власне до таких нововведень готові і самі комунальні підприємства, заклади і установи. Єдине їхнє прохання – врахувати специфіку роботи кожного закладу і відомості, які він може публікувати, а також запровадити вимогу до форми подачі інформації: вона має бути простою і зрозумілою пересічному городянину.

Тож депутатські фракції міської ради матимуть тиждень, щоби детально ознайомитися з Порядком і запропонувати свої зміни до нього. Остаточну редакцію документу винесуть на сесію Луцькради у вересні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.