Депутат Луцькради хоче інвентаризувати землі міста

Депутат Луцькради хоче інвентаризувати землі міста
До депутатів Луцької міської ради звернулися члени Луцької спілки воїнів АТО. Вони нарікають на те, що учасникам бойових дій не надають землю для будівництва.

Про це стало відомо сьогодні, 25-го серпня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

Зокрема, очільник громадської організації Олег Кобилинський заявляє: якщо учасники АТО знаходять вільні, на їхню думку земельні ділянки, їм надходять відмови про надання цієї території.

"Надходить більше 1000 заявок на Луцьку міську раду від учасників АТО, їм всім відписують, що землі в Луцьку немає", - каже Кобилинський.

Натомість, очільник управління земельних ресурсів Сергій Шабала пояснює: чиновники керуються Генеральним планом міста, в якому розмежовані землі і їхнє цільове призначеня. Додає: аби всі бажаючі змогли отримати землю в обласному центрі, потрібно близько 400 гектарів вільної території.

Голова комісії Євген Ткачук каже: в міській раді вже давно погодили черговість надання земельних ділянок. Щоправда, землі в місті не побільшало.

"Першими отримують сім'ї загиблих в АТО і ініваліди І групи. І до цих пір ми працюємо в цьому напрямку. В управлінні є черга сімей загиблих в АТО і на сьогодні ми їх всіх забезпечили. Особисто я і управління виїзджаємо і зустрічаємося з кожною сім'єю. В Луцьку є від 5 до 10 земельних ділянок, які ми можемо надати сім'ям учасників АТО. Але є ті, що не погоджуються", - каже Євген Ткачук.

"А щодо інвентаризайції, то я від комісії або від себе озвучу запит на сесії Луцької міської ради про проведення інвентаризації землі. Депутати підтримають дану пропозицію. І далі вже по процедурі. Це буде правильно і логічно", - підсумував Євген Ткачук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що хотіти - не шкідливо! Хотіть на здоровя....
Відповісти
Євген багато робить для Луцька. Його всі поважають. Того й у нього найвищі рейтинги і він буде мером. А ще він успішний і він найкращий. А ще він майданчики ставив. А ще він дуже чесний. І не хапуга в корупционєр як нєкоториє.
Відповісти
Сама безневинність.а ще живе по біблії не вкради,ділися з ближнім,вдарили по одній щоці підставив іншу.і т.д.
Відповісти
очільнику управління земельних ресурсів
Заява
Можу віддати свою ділянку з Актом на довічну власність в Гараджі 666 ряд, влізете стоячи з усім штатом кабінетом і Генпланом.
Відповісти
Останні новини
Депутат Луцькради хоче інвентаризувати землі міста
25 серпень, 2016, 19:42