Виробництво деревного вугілля на Волині шкодить здоров'ю людей. ВІДЕО

Виробництво деревного вугілля на Волині шкодить здоров'ю людей. ВІДЕО
Спалювання лісу у великих діжках всього за півкілометра від будинків - справжня загроза для здоров'я, стверджують селяни.

Люди скаржаться: через сморід від спалювання сировини уже рік не мають чим дихати. Погіршується здоров'я - у горлі дере, дошкуляє кашель, паморочиться голова та загострюються серцеві недуги, - повідомляють FAKTY.ICTV.UA.

Понад рік тому місцевий підприємець встановив тут дві діжки для перепалювання деревини на вугілля. Тепер їх уже сім. Жодних громадських слухань у селі не проводили. Документів власник не показує - ані дозволів на підприємство, ані підтвердження безпечності такого промислу.

Виробництво причаїлося у волинській глибинці, посеред лісу, всього за кілька кілометрів від Білорусі. Власник запевняє: поки усіх документів немає, не працюють. Та люди стверджують, що кілька днів тому тут диміло, а навколо діжок стояли сотні мішків із готовим деревним вугіллям. На руках у бізнесмена лише свідоцтво підприємця та документи на земельну ділянку, призначену для ведення сільського господарства. Після численних скарг жителів на горе-виробництво звернули увагу правоохоронці і відкрили кримінальне провадження за фактом забруднення повітря.

За раз в одну таку діжку закидають до 7 кубів лісу, три дні дерево тліє. Екологи кажуть: викиди з саморобного устаткування негативно впливають на здоров'я людей. Та підтвердити це офіційно поки не можуть, бо перевірки підприємців-спрощенців заборонені державою.

Чи притягнуть підприємця до кримінальної відповідальності - покаже слідство. Селяни ж вимагають від усіх органів інспекції терміново перевірити виробництво.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Виробництво деревного вугілля на Волині шкодить здоров'ю людей. ВІДЕО
26 серпень, 2016, 11:05