Волинь найбільше «дружить» з Німеччиною, Польщею та Нідерландами

Волинь найбільше «дружить» з Німеччиною, Польщею та Нідерландами
У січні–червні обсяг експорту товарів становив 280,4 мільйонів доларів, імпорту – 499,1 мільйонів доларів.

Про це повідомляє VIP.

Порівняно з відповідним періодом 2015 року експорт зменшився на 9,4%, імпорт зріс в 1,7 рази. Зовнішньоторговельні операції область здійснювала із партнерами 104 країн світу, експортували товари в 78 країн, а імпортували – із 83.

Для економічного розвитку регіону важливою є торгівля з країнами Європейського Союзу (ЄС). До них експортовано товарів на 228,5 мільйонів доларів (81,5% загального обсягу), імпортовано – на 303,6 мільйони доларів (60,8%). Найвагоміші експортно–імпортні операції серед країн-членів ЄС здійснювались з Німеччиною, Польщею, Нідерландами, Австрією, Угорщиною, Словаччиною, Литвою та Францією.

Серед інших країн світу найбільше експортували товарів до Білорусі, Російської Федерації, Єгипту та Казахстану, на них припадало 59,5% загальної суми експорту товарів інших країн, імпортували – з Білорусі, Ізраїлю, Російської Федерації, Китаю та Азербайджану (91,4%).

Основу товарної структури експорту області складали механічні пристрої та електричне обладнання, деревина і вироби з неї, меблі, зернові культури та насіння і плоди олійних рослин. У товарній структурі імпортних надходжень значними були нафтопродукти, механічні пристрої та електричне обладнання, засоби наземного транспорту, пластмаси, полімерні матеріали - каучук, гума.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.