Волиняни-учасники АТО отримали понад три тисячі земельних ділянок

Волиняни-учасники АТО отримали понад три тисячі земельних ділянок
Надання земельних ділянок учасникам АТО та родинам загиблих у ході воєнних дій волинян – пріоритетний напрямок роботи волинських земельників.

Заяви від громадян приймаються постійно, документи опрацьовуються у найкоротші терміни, - повідомляє прес-служба ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

Наразі до Головного управління Держгеокадастру в області та органів місцевого самоврядування надійшло 7619 заяв від учасників АТО. Вже надано 5644 дозволи на розробку землевпорядної документації на загальну площу 2608,5 га. А 3034 земельні ділянки загальною площею 1288,5 га воїни та їх родини вже отримали у власність.

Найбільше наділів призначені для індивідуальної житлової забудови – таких учасники АТО отримали 1398 на загальну площу 191,8 га.

Окрім того, надано 964 ділянки для садівництва, їх площа складає 88,1 га, а також 661 наділ для ведення особистого селянського господарства (1008,8 га).

«Для зручності бажаючих отримати належний їм наділ усі інформаційні методичні матеріали є відкритими та розміщені на сайті Держгеокадастру. Окрім того, працівники земельного відомства завжди проконсультують відвідувачів та підкажуть їм правильний алгоритм дій», - наголошує начальник Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

Окрім цього, в електронному та друкованому вигляді створені альбоми-атласи зарезервованих для учасників АТО ділянок, які постійно оновлюються. Зокрема, у Волинській області у резерві нині 5589,9 га земель державної та комунальної власності. Найбільше – у Камінь-Каширському (770,5 га), Горохівському (691,5 га) та Любомльському (590,9 га) районах. Більшість усіх площ призначена для ведення особистого селянського господарства (3759,8 га) та індивідуального житлового будівництва (1449,5 га).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А найменше в Володимир Волинську ,бо тут вже давно все роздерибанили .
Відповісти