У Ковелі відкрили пам’ятник захисникам України. ФОТО. ВІДЕО

У Ковелі відкрили пам’ятник захисникам України. ФОТО. ВІДЕО
Ще у 1997 році біля кафе «Казка» на бульварі Лесі Українки було встановлено символічний камінь, де мав повстати пам’ятник «Борцям за волю й незалежність України».
І ось тепер ковельчани і гості міста стали учасниками урочистої церемонії відкриття величного пам’ятника «Борцям за волю України».

Про це повідомляє Про Ковель.

Цей пам`ятник - це подарунок місту від народного депутата України Степана Івахіва. Він виступив меценатом довгоочікуваного монументу – символу патріотизму і незламності українського народу, відродження української нації.

Розробив проект пам’ятника творчий колектив ПП «Кузня Росич» села Рокитне, що на Київщині.
Помічник народного депутата Наталія Маленицька у своєму вітальному слові розповіла, що автором ідеї виступив волонтер, людина, яка пройшла Майдан, керівник «Кузні Росич» Юрій Виродов, а також, що він створив ескіз майбутнього пам’ятника за покликом серця і болем власної душі. На жаль, Юрій не зміг приїхати до Ковеля і побачити на власні очі кінцевий результат свого задуму, бо відбув на фронт з черговою гуманітарною допомогою.

Міський голова Олег Кіндер запевнив ковельчан, що цей пам’ятник – шана Героям – учасникам визвольного руху, ветеранам війни і нашим новітнім Героям – бійцям АТО та революції Гідності.

Присутні мали змогу переконатися, що кожна елемент пам`ятника нагадує про події, які пробудили українську націю, які привели нашу державу до незалежності.

Благочинний Ковеля УПЦ КП Анатолій Александрук разом із місцевим духовенством освятив монумент. А опісля біля підніжжя пам’ятника «Борцям за волю України» учасники цивільного корпусу «Азов» у місті Ковель під керівництвом Олександра Філона виголосили присягу вірності держави.




























Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі відкрили пам’ятник захисникам України. ФОТО. ВІДЕО
28 серпень, 2016, 10:42