Райони, де не хочуть реорганізовувати медицину, залишаться без фінансування

Райони, де не хочуть реорганізовувати медицину, залишаться без фінансування
Медична реформа потрішки переходить із добровільної в примусову форму. Райони, де відмовляються реорганізовувати медичні заклади, можуть забезпечувати охорону здоров’я власними силами.

Про це йшлося під час сьогоднішньої оперативної наради в ОДА.

«Згідно із рекомендаціями МОЗу, реорганізацію потрібно завершити до грудня. Проте не всі охоче ставляться до цього. Якщо розпорядження не буде виконано коштів з державної субвенції на медицину з Києва не буде», - розповів начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк (на фото).

«Не треба вже так кардинально. Треба і про людей думати. Хоча, якщо розібратися, то навіщо той монумент в Іваничах, якщо є велика лікарня в 15 кілометрах у Нововолинську. А потім дивуються: чому лікар робить одну операцію раз в три місяці», - зауважив голова ОДА Володимир Гунчик.

«Створення округів не передбачає ліквідацію медичних закладів в районах», - наголосив головний медик області.

Наразі в області створено 20 центрів сімейної медицини і 138 амбулаторій. Зазначимо, що ще п’ять років тому на Волині було вдвічі менше закладів сімейної медицини.

«У нас вже немає жодного випадку запізнень на виклики. Було зроблено 34 тромболізиси на виїзді. А раніше ця цифра була загалом по лікарняних закладах області», - хвалився Ігор Ващенюк.

Нагадаємо, на Волині планують створити чотири госпітальні округи. У них працюватимуть лікарні двох типів: 1 рівня (розрахована на 100 тисяч населення) та 2 рівня (на 200 тисяч населення). Також є ще один розрахунок - 77 ліжок на 10 тисяч населення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хвали себе сама моя губонько.Дальше вішають лапшу людям на вуха.
Відповісти
А хіба це медицина.Лікарі ставляться до людей,гірше,як до собак.Ми ніхто. Вони не лікують, а роблять все,щоб ми подохли.А чого цей хабарник досі при владі.Скільки треба вже красти цьому Ващенюку.Яку треба мати спину,щоб не поперли його досі.Комуняка,советской закалки
Відповісти
Смисл теперішньої медицини: якщо маєш великі гроші- з тебе їх витягнуть під приводом різних хвороб, якщо не маєш грошей - здихай собі на здоров'я.Ліки захмарні, лікарів толкових - одиниці та й то треба "золотити ручку".Страховка- це примара. Здорові люди тепер владі не потрібні, а хворі - й поготів!Природий відбір у всій красі.
Відповісти
Останні новини
Райони, де не хочуть реорганізовувати медицину, залишаться без фінансування
29 серпень, 2016, 14:37