Через спалахи на сонці 21 вересня може трапитись енергетичний колапс, - NASA

Через спалахи на сонці 21 вересня може трапитись енергетичний колапс, - NASA
Фахівці NASA прогнозують серію потужних спалахів на сонці 21 вересня, які стануть причиною аномальної погоди, геомагнітних потрясінь і бур, а також спровокують низку аварій на Землі.

Про це 21 вересня повідомляє «Интерфакс-Украина».

Відповідний прогноз міститься в оприлюдненій доповіді «Загрози космічної погоди: соціальні і економічні наслідки».

Фахівці передрікають викид Сонцем величезної кількості газів, які розжарити космічну атмосферу. Дане явище буде виглядати як дуже яскраве полярне сяйво. Після цього цілком імовірний вихід з ладу енергосистем, наслідки чого будуть катастрофічними.

У той же час грузинські ЗМІ цитують слова директора Абастуманскою астрофізичної обсерваторії Майя Тодуа, яка вважає, що магнітна буря не може викликати серйозних катаклізмів.

«Передбачити подібне (енергетичний колапс ) у зв'язку з очікуваними магнітними бурями практично неможливо. Вони ніколи не бувають настільки потужними, щоб викликати серйозні катаклізми і порушення», - Наголосила астрофізик.

За її словами, «сильна магнітна буря може лише надати тимчасовий вплив на комунікаційні системи і створити загрозу, скажімо, знаходяться на орбіті астронавтам».

У той же час, астрофізик Сергій Осіпов вважає, що наразі наука не здатна спрогнозувати навіть точний день, коли відбудеться спалах на Сонці, - йдеться у сюжеті ТСН.

Осіпов розповів про аналогічні випадки в історії: «В 89 році був великий спалах на Сонці, і в Канаді повилітали багато трансформаторів. Лінії електромереж, фактично вся провінція Квебек залишилась без світла, порахували збитки на 2 мільярди доларів».

Ще один спалах, утричі сильніший, був у 19 столітті. Людство тоді не було тотально залежним від енергосистем, тож поламався лише телеграф. Заяви анонімних астрофізиків називає нісенітницею. Адже досі наука не здатна спрогнозувати навіть точний день, коли відбудеться спалах на Сонці. У початок кінця не вірить і нумеролог Людмила. Вираховує: день і справді буде нелегким. Ним керуватиме дев'ятка. Тому радить не приймати важливих рішень та уникати суперечок.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через спалахи на сонці 21 вересня може трапитись енергетичний колапс, - NASA
21 вересень, 2012, 08:44