Ковельська влада «розбереться» із газовими лічильниками

Ковельська влада «розбереться» із газовими лічильниками
У Ковелі, як загалом і в інших містах України, газові служби розпочали активно встановлювати побудинкові лічильники обліку газу. Вони пояснюють, що керуються листом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Ковельчани обурюються та відмовляються, тому що вважають це несправедливим. За їх словами, вони мають платити за газ, використаний лише у своєму помешканні, - йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Кілька колективних звернень з цього приводу надійшло на ім’я міського голови Олега Кіндера, люди приходили особисто на прийом, аби влада втрутилась і допомогла вирішити це питання.

Олег Кіндер зазначає, що він повністю розуміє і підтримує мешканців міста. Дійсно, не усі в однаковому об’ємі споживають газ. На його думку, потрібно встановлювати індивідуальні газові лічильники. Такі ж міркування і в голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, з яким у нього була розмова на цю тему.

Олег Кіндер розповідає, що від НКРЕКП міським головам та газорозпридільчим підприємствам надійшов лист від 02.06.2016 №5524/16.11/7-16, в якому йдеться: «Відповідно до частини першої статті 6 Закону суб’єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов’язані забезпечити встановлення лічильників газу для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, в яких газ використовується, зокрема тільки для приготування їжі до 1 січня 2018 року.

Враховуючи вищезазначене, суб’єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов’язані в термін до 1 січня 2018 року для зазначеної групи населення забезпечити встановлення лічильників газу, як індивідуальних, так і загальнобудинкових, що забезпечують 100% облік спожитого природного газу населення».

- Газові служби зобов’язані встановлювати поквартирні та побудинкові лічильники. Це чітко зазначено в листі НКРЕКП, - наголошує міський голова.

- У четвер, 1 вересня, ми скликаємо позачергове засідання виконкому, на яке будуть запрошені представники Ковельського управління з експлуатації газового господарства та антимонопольного комітету, аби вони роз’яснили, ситуацію та будемо їм рекомендувати працювати відповідно до нормативних актів. Міська влада відстоюватиме інтереси людей, - резюмував Олег Кіндер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
...забезпечити встановлення лічильників газу,як індивідуальних,так і загальнобудинкових..Ви кого вводите в оману,де це написано в Законі?Яких загальнобудинкових...Ці св....витягнули нафталінову постанову 2002 р.,ввели тимчасове положення від 27.01.2016 і просто нагло "протискають" свої закуплені дурнуваті загальнобудинкові лічильники,а наші корумповані чинуші їм підігрують,бо багато в долі і хочуть показати себе захисниками простих людей.Не вірте нікому.Є Закон України,вище тільки Конституція і мусять його виконати до 01.01.2018р.Все інше брехня і замилювання очей.
Відповісти
Останні новини
Ковельська влада «розбереться» із газовими лічильниками
30 серпень, 2016, 17:13