Прикордонники через повітряний моніторинг зафіксували незаконну вирубку лісу та видобуток бурштину. ВІДЕО

Прикордонники через повітряний моніторинг зафіксували незаконну вирубку лісу та видобуток бурштину. ВІДЕО
Продовжується активна фаза протидії незаконному видобутку бурштину в прикордонних районах на півночі України.

Цього разу Держприкордонслужба діяла спільно з Національною поліцією, - повідомляє Державна прикордонна служба України.

Зі свого боку прикордонне відомство вчергове здійснило повітряний моніторинг ситуації на державному кордоні та в прикордонних областях. Натомість Національна поліція вже направила у виявлені райони додаткові сили та засоби для протидії незаконній діяльності.

Упродовж минулого тижня прикордонники-авіатори здійснили кілька робочих вильотів та зафіксували чергові факти незаконної діяльності в районах, прилеглих до державного кордону.

Близько 10 осередків незаконного видобутку бурштину було виявлено в Олевському районі Житомирської області та Рокитнівському, Зарічненському, Володимирецькому і Дубровицкому районах Рівненщини. В цих місцях фіксувалася велика кількість копачів, автомобільної техніки, мотопомп та інших технічних засобів.

У Володимир-Волинському районі Волинської області, Вовчанському районі Харківської області, Сокальському, Яворівському, Жидачівському, Стрийському районах Львівської області, Краснопільському районі Сумської області та Сновському і Семенівському районах Чернігівської області зафіксовано ділянки, де здійснювалася вирубка лісу та обладнані місця для виготовлення деревного вугілля.

Окрім того, у ході повітряного моніторингу прикордонники виявили на території Львівської, Волинської, Тернопільської, Чернівецької, Івано-Франківської, Рівненської та Вінницької областей імовірні місця зльоту (посадки) малих літальних апаратів та накопичення товарів, які можуть використовувати у своїй діяльності контрабандисти.

Загалом під час польотів екіпажі літаків Держприкордонслужби оглянули 2,5 тисячі кілометрів лінії державного кордону та 12 тисяч квадратних кілометрів тилових ділянок прикордоння.

Про всі результати повітряного моніторингу та вжиті заходи проінформовано керівництво держави та взаємодіючі правоохоронні органи. Вже сьогодні підрозділи Національної поліції розпочали активну фазу щодо припинення незаконної господарської діяльності у районах, прилеглих до державного кордону.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все знищать, заради наживи!!!!!
Ось такі в нас люди!!!
Відповісти
А толку від тої фіксації?
Відповісти
Бог в поміч ай копають і миють!
Відповісти
респект
Відповісти
Останні новини
Прикордонники через повітряний моніторинг зафіксували незаконну вирубку лісу та видобуток бурштину. ВІДЕО
30 серпень, 2016, 18:04