Підприємствам Волині потрібні водії, швачки та продавці

Підприємствам Волині потрібні водії, швачки та продавці
Підприємствам Волині потрібні водії, швачки та продавці.

Про це йшлося 30 серпня під час наради за підсумками роботи професійно-технічних навчальних закладів у 2015–2016 навчальному році, - повідомляє Володимир Медіа.

Начальник управління освіти і науки Волинської ОДА Людмила Плахотна розповіла, що обласний Центр зайнятості провів опитування 303 підприємств краю. За його результатами, прогнозна потреба становить 11 тисяч працівників, із яких 67% – це робітничі кадри, а 33% – фахівці з вищою освітою.

Тобто на одного випускника ВНЗ мало би припадати два випускники профтехучилищ. Проте на Волині ситуація діаметрально протилежна – на одного кваліфікованого робітника припадає двоє випускників вишів. В Україні ситуація ще критичніша: на одного випускника ПТУ – п’ять осіб із вищою освітою.

За результатами опитування, в області найбільш затребувані професії у сфері торгівлі, харчування та транспорту: продавець, водій, слюсар із ремонту автомобілів, швачка, птахівник, зварювальник і кухар. Тож Людмила Плахотна вважає, що це привід переглянути обсяги замовлення та пріоритетність деяких спеціальностей у ПТУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Підприємствам Волині потрібні водії, швачки та продавці
30 серпень, 2016, 20:47