Уряд просять заборонити збір готівки у школах

Уряд просять заборонити збір готівки у школах
На сайті Кабінету Міністрів зареєстровано електронну петицію, що містить вимогу заборонити збір готівкових благодійних внесків, що стягуються з батьків та учнів загальноосвітніх шкіл.

Зокрема, посилаючись на норми чинного законодавства, автори петиції вимагають заборонити будь-який готівковий збір коштів на території шкіл та дошкільних навчальних закладів, а також забезпечити прозорість збору благодійних внесків в безготівковій формі, - повідомляє Osvita.ua.

Звертаючись до уряду, автори петиції також просять зобов’язати педагогічних працівників письмово інформувати адміністрацію школи про збір коштів у класах, не залежно, з чиєї ініціативи він здійснюється.

Також петиція містить вимогу щодо зобов'язання керівників навчальних закладів двічі на рік проводити звітування перед батьківською та педагогічною громадськістю про використання благодійних та спонсорських коштів.

На думку авторів петиції, прийом благодійних внесків має здійснюватись виключно на добровільних засадах, а відповідальність за дотримання вимог законодавства щодо збору внесків та прозорості їх використання має бути покладений на керівників міських управлінь освіти та керівників навчальних закладів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це давно пора зробити.А директор стали мільйонерами,зав.садочками бізнес,ледями.Не може вже так тривати.Щоб гроші безконтрольно йшли в руки хапугам.
Відповісти
нехай державонька забезпечить навчальни заклади нормально як при поганомусоюзи тоди не потрибно буде з батькив збирати
Відповісти
Держава повинна забезпечити усім на ремонт школи тоді і вчителі не будуть збирати. В челах здадуть по 20-100 грн і думають що ремонт зробили за рахунок чого? Невдячні батьки, якщо дійсно хтось бере то явно не вчитель, це ліарі і так далі вчитель нічого в школі не бере і не треба батькам бути такими "розумними" краще б виховували своїх дітей а то такі бувають що інші учні що взагалі і вдоча сини і дочки розказують про таких учнів
Відповісти
Завжди шукають там де нема нічого , скільки податківців прокурорів кру сбу державні чиновники зажираються а вони бідного вчителя будуть мурдувати, ганьба ганьба владі і таким людям які гімн співаають називають себе патріотами а самі один одного не поважають, вишиванку одягають а інших ображають це жах!!!!!!!!!!
Відповісти