Посадовця філії «Укрзалізниці» затримали за розтрату понад 13 мільйонів гривень

Посадовця філії «Укрзалізниці» затримали за розтрату понад 13 мільйонів гривень
У вівторок, 30 серпня, детективами Національного антикорупційного бюро України було затримано у Львові організатора заволодіння коштами Державного підприємства «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України» (на даний час філія «Центр управління промисловістю» ПАТ «Укрзалізниця»).

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

Дана особа з 2014 до початку 2016 року, використовуючи підконтрольні суб’єкти господарювання, зареєстровані у Львівській області та м. Львові (одночасно у 2015 році був службовою особою держпідприємства), при здійсненні закупівель деревини (шпал та брусів) за цінами, завищеними більше ніж на 80% від середньоринкових, заволоділа державними коштами на суму 13,65 мільйонів гривень.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), накладено арешт на гроші у безготівковому вигляді на рахунках підконтрольних підприємств у сумі 21 мільйон гривень з метою відшкодування збитків та забезпечення конфіскації майна.

У разі визнання винуватості даної особи судом йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Кримінальне провадження за даним фактом було витребувано з Генеральної прокуратури України детективами НАБУ у квітні 2016 року. Затримання стало можливим в тому числі завдяки роботі Львівського територіального управління Бюро.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в Україні всі чиновники крадуть і їх за це не садять - це нормальна українська практика.
Слава Україні!!!
Відповісти
Останні новини
Посадовця філії «Укрзалізниці» затримали за розтрату понад 13 мільйонів гривень
31 серпень, 2016, 13:17