«Екшену не буде» - начальник Луцьких патрульних. ВІДЕО

«Екшену не буде» - начальник Луцьких патрульних. ВІДЕО
Керівник Луцьких патрульних поліцейських Олександр Вовченко вважає, що патрульні діяли в рамках закону під час вчорашнього інциденту із чоловіком, який кидався журналістів.

Про це він повідомив під час прес-конференції.

Нагадаємо, вчора під час спільного патрулювання журналістів та копів, водій, який порушив правила дорожнього руху, почав лаятись та намагався перешкодити працівникам ЗМІ працювати.

Читати більше: У Луцьку водій БМВ «кидався» на журналістів та погрожував. ФОТО. ВІДЕО 18+

Після цього інциденту, в інтернет-спільноті та на інтернет-сторінках видань разгорілася гаряча дискусія щодо дій патрульного поліцейського, який лише словесно заспокоював порушника та просив його поводитись адекватніше. Користувачі вважали, що правоохоронець мав не тільки скласти на чоловіка протокол за порушення правил дорожнього руху, але й за хуліганство та лайку в громадському місці. Крім того, вважали, що за таку поведінку чоловіка потрібно було закувати в кайданки.

Натомість, Олександр Вовченко заявляє, що патрульний діяв професійно, оскільки в такій ситуації правоохоронець повинен врахувати всі фактори перед застосуванням будь-яких силових засобів впливу.

"В нього не здали нерви, він не почав хапатися за зброю і не почав застосовувати засоби впливу на людину. В 5 розділі Закону "Про Національну поліцію" а саме 42 стаття, чітко вказані засоби впливу на порушника. І одним із перших іде вже фізичний вплив. Але патрульний поліцейський повинен врахувати всі фактори, повинен неодноразово спілкуватися із громадянином", - каже Вовченко.

Заспокоювання чоловіка з боку патрульного подіяло, він погодився зі своїм правопорушенням, протоколом та навіть вже сплатив штраф.

"Людей обурило те, що не склали 173 статтю (дрібне хуліганство - ред.), цьому громадянину. Коли громадянин висловлювався лайкою, після декількох зауважень патрульного він перестав це робити", - зауважує Вовченко.

Додає, що якби кожного, хто нецензурно висловлюється в адресу поліцейських доставляли в міськвідділ поліції, то тамтешні правоохоронці не встигали б робити жодних справ, крім оформлення порушників за дрібне хуліганство. За словами Вовченка, таких випадків - десятки щодня. Щоправда, про них ніхто не говорить і не пише.

"Патрульний правильно розрахував що в даній ситуації треба робити. Люди хотіли щоб на нього вдягли кайданки, протягнули по асфальту, завезли в міськвідділ за те, що він лається? Так як в коментарях. Люди хотіли екшена?... Не буде екшена. Патрульний визначає на місці рівно стільки впливу на людину, скільки потрібно", - додає правоохоронець.

Що ж до самого патрульного, то Олександр Вовченко каже: правоохоронець був в АТО, в батальйоні "Азов". Його напарниця - професійна спортсменка.

"І я впевнений на 100%, що якби їм довелося застосувати фізичний вплив, він би його застосував", - додає Вовченко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А те що на поліцейських машинах катаються сім'ї по своїх справах то це нормально? Не встиг сфотографувати втекли(
Відповісти
а я бачив як мій сусід їсть розп"ятих немовлят... Не встиг сфотографувати, втік..
Відповісти
А білочки ти не бачив?
Відповісти
Не хочете застосовувати засоби впливу через лайку? Ну,то совайтесь по Луцьку обкладені матюками:)) Повагу втрачаєте
Відповісти
супермени, ні суперкопи до#балися до "стовпа"-герої. Поліцейський вів себе адекватно, радість, що не наробив "косяків", а тому реформа вдалась....
Відповісти
якби кожного, хто нецензурно висловлюється в адресу поліцейських доставляли в міськвідділ поліції, то тамтешні правоохоронці не встигали б робити жодних справ, крім оформлення порушників за дрібне хуліганство, а самим слабо скласти протокола на порушника,чи ви чомось відрізняєтесь від "тамтешніх правоохоронців",чи це не панська справа в гавні ковирятись. Ось так і працюють нові із старими
Відповісти
Сцикуни і ондони! Дядька на жигулях вжеб кинули обличчям до грунту і сказали шо він хамовите бидло і чмо! А цей інтелігентний чоловік просто мав поганий настрій тому йому дали премію 255 грн
Відповісти
І ці поліціянти їздять по селах Олицької зони вночі без мигалок і зупиняють палочками! Без причин! Алкоголіків шукають, бо перше питання дихніть! Видно люблять цей запах! Будемо скоро викладати відео і питати керівників чому мигалки вмикаються лише коли до нихнаближається автомобіль! Мабуть щоб їх не розчавили.... Бо нічого не помінялось все як в добрі старі часи...
Відповісти
Паша не палися
Відповісти
Все починається із зовнішнього вигляду.З такою бородою керівник більше схожий на якогось "партизана" з лісу.Ну а патрульний-просто боягуз.З такими діями скоро самих поліцаїв будуть класти лицем в асфальт.
Відповісти
це все твої комплекси неповноцінності
Відповісти
Пооіцейські і журналюги самі спровокували
Відповісти
Який з ветеренара поліцейський це стало телят
Відповісти
Да вам бл& не вгодити, гурмани сран&
Відповісти
Був би дятько із села на жигулях, то і 173 по адмінці і 171 по КК впаяли б невідкладно, доставивши в кайданках в місквідділ. А з крутеликами - зась, страшнувато.
Відповісти
як на слідчого за мат скласти протокол то ви швиденько я на якогось здорового бика який би вламав і вовченку і поліцейському то оч..ко жим-жим.
Відповісти
та хватить рвати горло, відмазали вже вашого..., не даремно заказуху журналістам злили)
Відповісти
Уважаемый Александр В. Просматривая вчерашнее видео у меня сложилось чувство как будто меня послали на...й. Я плачу налоги которые идут и в том числе на содержание ваших отдельных бесхребетных полицейских .как он данный полицейский может защитить мои права.наберитесь смелости сначала вы и признайте ошибку своего подчиненного,иначе вы делаете медвежью услугу другим вашим подчинённым ,я имею ввиду что остальных так же можно будет чморить и за это ничего не будет.
Відповісти
Останні новини
«Екшену не буде» - начальник Луцьких патрульних. ВІДЕО
31 серпень, 2016, 23:56