Волинська трагедія: примирення чи протистояння? АНОНС

Волинська трагедія: примирення чи протистояння? АНОНС
Досить складною і неоднозначною є наступна тема ток-шоу «Протилежний Погляд LIVE» - Волинська трагедія: примирення чи протистояння?

Ця сторінка україно-польських відносин є однією з найсуперечливіших: дві країни, дві абсолютно протилежні точки зору. Здавалося, конфлікт був вичерпаний ще в 2003 році, коли були заяви обох президентів, Александра Квасневського і Леоніда Кучми, відбулося відкриття спільного пам’ятника та коли було прийнято єдиний текст заяви обома парламентами, Сеймом і ВР України. Проте Верхня палата парламенту Польщі у 2016 році ухвалила проект про встановлення 11 липня Національним днем пам'яті жертв геноциду, здійсненого українськими націоналістами проти громадян Другої Республіки Польща.

В Україні з цим категорично не згодні, звинувачуючи польських консервативних політиків у ревізії історії.

До дискусії на цю тему запрошені Микола Федік, член фракції «Свобода» та Валентин Ваколюк, голова товариства Польської культури імені Т.Костюшка.

Отож, кому вигідний цей конфлікт сьогодні?

Протилежний Погляд LIVE – п'ятниця, о 19:45, ТК “Нова Волинь”

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вчинили українські і польські націоналісти. Народ - потерпілі... От і все протистояння.
Відповісти
Ми колись будемо в об’єднаній Європі. Але не Польща нас туди проведе через «чорний хід», а ми самі, подолавши внутрішні труднощі, можливо приймемо запрошення в це міжнародне об’єднання і тільки у власних інтересах. У європейських справах ми не потребуємо такого польського "адвоката" надто такого нещирого.
Відповісти
Мабуть розкажуть як зрадник українського народу Пільсуцький ділів Україну нарід якої врятував їх від комуністичної Росії. Як АК на 10 конях звільняла Волинь від фашистів. Ну і обовязково розкажуть як 30 вересня 1938 Польща і Гітлер ділили Чехію. Жодного морального права вважати себе першою жертвою Другої Світової війни Польща не мала і не має.
Відповісти
Замість "псувати" пустопорожніми твердженнями простір, розшукайте зниклу в ті роки сім"ю мого дядька, котрі вирушили з Волині до Польщі. Детальніше: ел. видання г-ти "Волинь-нова" № 998 від 13.10.2009 р."Хочу знати про долю родичів"...
Відповісти
Польський Сейм монолітно підійшов до «українського питання» і кваліфікував український визвольний рух проти комунізму, фашизму та польського націоналізму як «фашистський». Про пересічного поляка не ведемо мови: його регулярно навчали, як ненавидіти і зневажати «українських різунів». Маємо двох "братів" поляків і росіян які хворі на Креси.
Трезвійте ідіоти це вже смішно в календарі 21 ст., а не 17 ст.
Відповісти
Останні новини
Волинська трагедія: примирення чи протистояння? АНОНС
01 вересень, 2016, 20:21